PREDSJEDNIK SKUPŠTINE CG ČESTITAO DAN OPŠTINE BERANE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, čestitao je lokalnom rukovodstvu i svim građanima Berana Dan opštine koji se obilježava 21. jula.

21. jul –  Dan opštine Berane, praznik je kojim se obilježava Prva sjednica Odbora narodnog oslobođenja za Srez beranski 1941. godine. Antifašistička Crna Gora pamti i sve više cijeni herojstvo i žrtve za oslobođenje Berana, potonjeg Ivangrada, čime je počela ubrzana modernizacija grada, a njegovi stanovnici dobili jednake šanse za lični razvoj i rast standarda”, stoji u čestitci predsjednika Skupštine.

Brajović je uvjeren sam da će Berane u periodu koji slijedi sačuvati antifašističku tradiciju i dostignuća svoje zajednice, a potomcima obezbijediti moderno okruženje sa evropskom perspektivom.

“Očekujem da će Berane sa obrazovnom prosvjetiteljskom tradicijom i brojnim uglednim građanima, biti dio sveobuhvatnog napretka evropski orijentisane Crne Gore sa vrijednostima razvijenih demokratskih društava”, poručio je on.

Dodao je da će država i njene institucije nastaviti prije svega da štite zdravlje građana Berana, u zajedničkoj borbi sa kovidom 19. 

“Nastaviće se i sa još intenzivnijim ulaganjem u dalji razvoj lokalne zajednice i podrškom projektima za sve bolji život Beranaca. Čestitam Dan opštine i upućujem najbolje želje!“, zaključuje se u čestitci predsjednika Skupštine Crne Gore, Ivana Brajovića.

Share.

About Author

Leave A Reply