Povoljni uslovi za vožnju

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Saobraća se po pretežno suvim kolovozima. Vidljivost je uglavnom dobra.

Duž klisura i usjeka su mogući nailasci na sitnije odrone.Vozačima se savjetuje da prilagode vožnju uslovima na putu i poštuju pravila saobraćaja.

Na dionicama gdje se izvode radovi neophodna je dodatna opreznost.

U vremenskom periodu od 15.11.2022 godine do 01.04.2023 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima.

Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm.

Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sva vozila .Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnim signalizacijom.

Na regionalnom putu Mojkovac-Djurdjevića Tara, u mjestu Dobrilovina, saobraćaj u prekidu za sve kategorije vozila. Na magistralnom putu M-2 Podgorica-Bioče zbog izvodjenja radova na izgradnji Bulevara Vilija Branta promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a moguće su povremene obustave saobraćaja za sve vrste vozila ne duže od 15 minuta na mjestu izvodjenja radova.

Izvode se radovi naspram Komandnog centra tunela Sozina kao i poslije naplatnog centra i neophodno je poštovanje privremene saobraćajne signalizacije.

Apel vozacima da prilagode brzinu voznje ,prate privremenu i promjenjivu saobracajnu signalizaciju. Radovi će se izvoditi na dionici puta naspram Komandnog centra Sozina (prije samog Naplatnog centra); poslije Naplatnog centra Sozina gledajući iz pravca Podgorica-Sutomore, kao i na mostu Đurmani. U toku izvođenja radova saobraćaj će biti regulisan saobraćajnom signalizacijom, a na mostu Đurmani će dolaziti i do povremenog naizmjeničnog propuštanje saobraćaja.

Apel vozačima da prilagode brzinu vožnje, prate privremenu i promjenljivu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-5 dionica Rožaje –Špiljani u toku je rekonstrukcija puta . Saobraćaj se obavlja naizmjenično na mjestima izvodjenja radova.Na magistralnom putu M-1 dionica Debeli Brijeg-Meljine ,lokalitet Sutorina doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u periodu od 08.00 do 17.00 sati zbog sanacije potpornog zida.

Od 01.01.2023 do 30.04.2023. godine na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica u mjestu Donja Lastva promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta .Promijeniće se režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u Budvi od Prijevora do Lastve Grbaljske počev od 20.02.2023.godine. kao i potpuna obustava saobracaja u terminu od 10.00 do 14.00 casova svakog dana osim nedelje. Na auto putu saobraćaj se obavlja bez izmjena u režimu saobraćaja.

Apelujemo na vozače da voze oprezno u skladu sa ograničenjima brzine uz držanje propisanog rastojanja izmedju vozila.Na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane trrajekti neće saobraćati od 22.00 do 06.00 casova. Intenzitet saobraćaja je umjeren na putevima van gradskih sredina.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže a 2 osobe su zadobile lakše povrede.

Share.

About Author

Leave A Reply