Poledica na putevima

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zbog  poledice na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja moguća je pojava poledice, a na ostalim putevima saobraća se po suvim kolovozima. Magla smanjuje vidljivost mjestimično po kotlinama u sjevernim predjelima. Neophodna je oprezna vožnja prilagodjena uslovima i stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja.

U vremenskom periodu od 15.11.2019. godine do 31.03.2020.godine upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira na vremenske uslove.

Upotreba zimske opreme za sva motorna vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna je na svim putevima ukoliko postoje zimski uslovi na putu (snijeg,led ili poledica).

Zbog izvodjenja bušačko –minerskih radova u sklopu rekonstrukcije reg puta R-3 dionica Pljevlja – Metaljka postavljena je saobracajna signalizacija. Obustave saobraćaja će biti u terminima od 09.00 do 11.00 i od 13.00 do 15.00 sati.

Zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji reg puta Krstac-Ivanova korita dionica Medjuvršje –Ivanova korita doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni .Na ovom putnom pravcu od 29.12.2019. do 13.01.2020. godine nece biti obustave saobracaja.

Zbog izgradnje zidova (W12 I W15 K1)u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice –Jelovica  izmijenjen je režim saobraćaja, a radovi se nastavljaju 13..01.2020 godine.

Zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-21 Barski Most –Ribarevine dionica obilaznica Bijelo Polje –Ribarevine doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a na snazi su povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 Debeli Brijeg –Herceg Novi lokalitet Tatarbašča doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-23 Cerovice-Rogami dionica Rogami –Spuž  promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u periodu od 26.12.2019. godine do 30.12.2019. godine.Od 13.01.2020 ponovo počinju sa izvodjenjem  radova na ovom putnom pravcu.

Radi se na rekonstrukciji puta Dinoša –Cijevna Zatrijebačka a promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao I potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 12.30 do 15.30 časova.

Na magistralnom putu M-4 dionica Podgorica-Božaj zbog izvodjenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Tuzima postavljena je privremena saobracajna signalizacija.

Od 10.12.2019.godine do završetka radova odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije zbog izvodjenja radova na izgradnji kružne raskrsnice kod stare zgrade opštine Tivat na mag. putu M-11 dionica Lepetani -Tivat.

Saobraćaj je umjerenog intenziteta.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je 9 osoba zadobila lakše povrede.

Share.

About Author

Leave A Reply