PARTNERSKOM AKCIJOM UREĐENA CRNA EKOLOŠKA TAČKA NA LIMU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predstavnici NVO „Sjeverna zemlja“, NVO „Agroturist Biro – Berane“ i Sportsko ribolovniog kluba „Lim“, su uz veliku podršku preduzeća „Komunalno“ d.o.o. Berane očistili veće smetlište koje se nalazilo na obali rijeke Lim, naspram Ribnjaka, u MZ Buče.

“Za uklanjanje nagomilanog otpada na ovoj lokaciji bilo je potrebno, pored volontera nevladinog sektora i SRK Lim, angažovanje radnika i mehanizacije Komunalnog preduzeća. Bez saradnje tog tipa, nevladin sektor – javna uprava i preduzeća, nije moguće nešto veće i značajnije po životnu sredinu” kazalo je direktor NVO Sjeverna zemlja Marinko Barjaktarović.

Kako je u pitanju ova lokacija na kojoj su nesavjesni građani već duže odlagali građevinski i komunalni otpad i tako ugrožavali korito rijeke Lim, njegovu hidromorfologiju, ali i prisutne ekosisteme, organizatori akcije smatraju da su istom dali doprinos unapređenju stanja životne sredine na ovoj lokaciji.

Nakon realizovane akcije, direktor Komunalnog preduzeća Savo Vučetić, je uputio javni apel nesavjesnim građanima da prestanu sa odlaganjem otpada van komunalnih posuda, sa porukom da svi moramo dati doprinos kako bi naša sredina bila što čistija i zdravija.

Share.

About Author

Leave A Reply