PAMARK CENTAR: NAKON OBUKE, URUČENE DIPLOME

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Obrazovnom centru PaMark – Berane, danas je uručeno 20 diploma, za isto toliki broj polaznika, koji su uspješno završili programe računovodstveni tehničar i engleski jezik.

Ciljna grupa programa PaMark, bila su nezaposlena lica sa evidencije Biroa rada Berane, različitih obrazovnih profila.

Prema riječima Nataše Pavlović, direktorice preduzeća PaMark, programi engleski jezik  i računovodstveni tehničar, trajali  su tri mjeseca, za koje vrijeme su polaznici, sa vrlo zavidnim rezultatima, savladali neophodna znanja.

“Ovo je prva grupa polaznika PaMark centra koji je u Beranama otvoren prošle godine. Od 2008. godine smo sarađivali sa Biroom rada Berane, jer su, kada pričamo o profesionalnoj rehabilitaciji, naša ciljna grupa osobe sa inavaliditetom. Naša uloga je da pomognemo tim ljudima da ojačaju svoje kapacitete, steknu neka nova znaja i da ih povežemo s tržištem rada, za šta ćemo, nadamo se, imati podršku lokalnih institucija i poslodavaca”, kazala je Pavlović.

Ivana Mališić, jedna od polaznica kursa računovodstveni tehničar, očekuje  da će joj stečena znanja biti preporuka pri zaposlenju.

„Ovaj kurs je bio idealna prilika da nadogradim i upotpunim svoja znanja.  Trajao je tri mjeseca i za potpunog početnika bio je dobra šansa da upotpuni svoje znanje. Sada, sa stečenom diplomom možemo da apliciramo na određenim mjestima, pronađemo posao i da se još dodatno edukujemo kroz druge konkurse koji su u ponudi ovog centra“, kazala je Mališić.

U PaMark centru su spremni da organizuju obuke za još neke programe, onda kada Zavod za zapošljavanje raspiše naredni konkurs.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply