OTVORENA SUVENIRNICA I TURIST INFO(foto)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Berane je danas zvanično dobio prvu suvenirnicu u okviru koje će raditi i turistički info centar, koji će olakšati prijavu turista čiji boravak , u našem gradu, nije registrovan.

Turisti, ali i naši sugrađani, u suvenirnici će moći da kupe ručno rađene i unikatne predmete, ali i da iznajme city bike , čime je dodatno obogaćena turistička ponuda u Beranama.

” U ponudu smo uvrstili i bicikla, kojih trenutno imamo deset, ali je u planu da povećamo taj broj, pa ćemo u narednom periodu nastojati da nabavimo i električna bicikla prigodna za starije generacije. Za sada imamo jedan punkt i to baš ovdje, ispred suvenirnice, a vrlo brzo ćemo napraviti još dva na vrhu i dnu glavne ulice” kazao je direktor Turističke organizacije Berane.

On je podsjetio da je ovaj objekat napravljen u sklopu projekta Budimo kreativni, koji je Opština Berane srealizovala u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore.

” U prodavnici suvenira radiće dvije osobe sa invaliditetom koje su prošle kroz obuku u okviru pomeutog projekta, dok će u info centru raditi naše kolege iz Turističke organizacije kako bi na pravi način zaokružili ovu priču” dodao je on.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i pomoćnik opštine Vrnjačka Banja Dušan Stevanović, kojem je pripala čast da presječe vrpcu, i tako zvanično otvori prvu suvenirnicu u Beranama.

“Vrnjačka Banja je jedna od najposjećenijih opština kada je u pitanju turizam i broj noćenja. Važno je ulagati u turističku ponudu i nastojati da uvijek uvodite novine. Naša dva grada veže prije svega pobratimska veza, ali i puno toga još. Siguran sam da će Berane i dalje nastaviti da radi na razvoju svoje ponude” kazao je Stevanović.

Radno vrijeme suvenrnice i info centra biće od 7 do 20h, a kako je Radević najavio pored ove novine, u lokalnoj Turističkoj organizaciji imaju brojne planove za poboljšanje turističke ponude u Beranama.

Milena Bubanja Obradović

Share.

About Author

Leave A Reply