OŠ “VUKAJLO KUKALJ”: BOLJI USLOVI ZA NASTAVU I TAKMIČENJA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Osnovna škola „Vukajlo Kukalj“ iz Šekulara danas je od Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO dobila vrijednu donaciju, koja se sastoji od stola za stoni tenis sa pratećom opremom i lopti za fudbal, košarku i odbojku.

Donaciju je uručio sekretar Goran Folić, koji je tom prilikom kazao da Sekretarijat na čijem je čelu nastavlja sa akcijom doniranja sportske opreme, mobilijara i rekvizita beranskim školama.

„Mi, kao ozbiljna lokalna samouprava, vodimo računa o djeci i omladini našeg grada, tako da ćemo podržati sve aktivnosti koje su vezane za školski sport i školska takmičenja“, dodao je on.

Folić je podsjetio da je Sekretarijat u prethodnom periodu donirao sportsku opremu srednjim školama, a u planu je donacija iste opreme i osnovim školama. On je uputio apel predstavnicima osnovnih škola da na vrijeme dostave zahtjeve.

„Imao sam sastanak sa profesorima fizičkog vaspitanja iz osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Berane. Razgovarali smo o formiranju sportskih školskih društava, što je obaveza škola na osnovu inputa Ministarstva za sport i mlade. Cilj doniranja sportske opreme od strane Sekretarijata je da za učenike svih škola sa teritorije naše opštine stvorimo dobre uslove za učešće na opštinskim, regionalnim i državnim takmičenjima“, istakao je on.

Sekretar Folić je naglasio da će nastojati da izađe u susret svim školama, uvažavajući njihove zahtjeve za obezbjeđivanjem prijeko potrebne opreme, kao što je danas urađeno u Šekularu.

„Fudbalski savez Crne Gore planira da organizuje školska takmičenja u fudbalu za osnovce i srednjoškolce sa teritorije čitave države, što svakako daje na značaju našim nastojanjima da mladima obezbijedimo opremu u vidu dresova i šortseva“, kazao je Folić.


Darko Fatić, profesor fizičkog vaspitanja u OŠ „Vukajlo Kukalj“, rekao je da ova donacija mnogo znači i školi i učenicima.

„Obzirom da smo seoska škola posjedujemo solidne uslove za bavljenje sportom i izvođenje nastave fizičkog vaspitanja. Posjedujemo poligon za košarku i mali fudbal, a u toku je izgradnja terena za odbojku. I ranije smo imali odličnu saradnju sa ovim Sekretarijatom, kada je na njegovom čelu bio Zoran Jojić, kada  su nam donirali po dvije lopte za fudbal, košarku, odbojku i rukomet“, naglasio je Fatić.

On je istakao da učenici prije nijesu igrali stoni tenis, te da se po prvi put susreću sa ovim sportom, dodajući da je ova donacija utoliko značajnija jer je ovaj sport uveden u novi plan i program predmeta koji on predaje.

U ime škole na vrijednoj donaciju sekretaru Foliću zahvalila se Milica Novović, direktorica Osnovne škole „Vukajlo Kukalj“ u Šekularu.  

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply