Opština Berane uručila pakete pomoći za 20 porodica povodom Ramazana

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zbog nemogućnosti da se usljed pandemije koronavirusa ove godine organizuje zajednički iftar Opštine Berane i Medžilisa islamske zajednice iz tog grada, povodom ramazanskog posta, predsjednik opštine Dragoslav Šćekić je donio odluku da se za 20 porodica islamske vjeroispovijesti obezbijede paketi pomoći.

Istim povodom, biće obezbijeđena i finansijska pomoć za porodicu Seada Sijarića iz MZ Talum, koja živi u teškim uslovima.

Do sada su pod pokroviteljstvom Opštine organizovana tri iftara, dok je ove godine zbog zabrane organizovanja javnih okupljanja, shodno mjerama NKT-a, odlučeno da taj već tradicionalni događaj bude obilježen na drugačiji način.

Foto: Opština Berane

„Zajednički iftar je, na osnovu iskustva od ranije, prilika da se okupe prijatelji i poznanici, kao i svi ljudi čistih misli i dobre volje. Naš grad može poslužiti kao primjer drugim sredinama kako se njeguje zajednički život svih. Obezbjeđivanjem pomoći za dvadeset porodica islamske vjeroispovijesti nastavljamo tradiciju i prisjećamo se svih onih vrijednosti koje Berane čine posebnim”, poručio je Šćekić.

Imam Islamske zajednice u Beranama hadži Rahim efendija Muratović, zahvalio se predsjedniku opštine na ovom gestu i naglasio da su se mijenjala razna vremena, ali je suživot građana Berana uvijek bio primjer drugim sredinama.

Tufik Softić

Share.

About Author

Leave A Reply