Opština Berane obezbijedila udžbenike za osnovce

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Opština Berane i ove godine obezbijedila je besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola.

„Ми већ седам година обезбјеђујемо бесплатне уџбенике. Поносни смо што овом активношћу, којом поштујемо Устав Црне Горе, стварамо предуслове за бољу перспективу и живот наших грађана, а посебно нам је драго што су руковођене примјером Општине Беране и друге општине у Црној Гори започеле са бесплатном додјелом уџбеника“, казао је предсједник општине Драгослав Шћекић.

Општина Беране је и ове године, седми пут заредом, посредством општинског Секретаријата за општу управу и друштвене дјелатности, обезбиједила комплете бесплатних уџбеника за све ученике од првог до деветог разреда основних школа са територије наше општине.

Укупан број ученика је 3002, укључујући и ученике из беранске Ниже музичке школе, који су други пут обухваћени овом активношћу.

Комплети уџбеника основцима, поводом почетка школске 2020/2021. године, од другог до деветог разреда већ су уручени, док ће 1. октобра, када је због због пандемије коронавируса помјерен званичан почетак школске године, бити подијељени уџбеници за 231 ђака првака, уз поштовање мјера НКТ-а.

“Ми већ седам година обезбјеђујемо бесплатне уџбенике, створили смо већ континуитет. Буџетом обезбјеђујемо средства за набавку уџбеника, сматрамо да је то одговаран однос према онима који су за нас најзначајнији, а то су дјеца.

Свјесни разних проблема на које наилазе родитељи почетком школске године због лоше социјалне ситуације у Црној Гори, а ове године додатно због пандемије коронавируса, сматрамо да ће бесплатна додјела уџбеника значајно растеретити породичне буџете.

Поносни смо што овом активношћу локалне управе, којом поштујемо Устав Црне Горе, стварамо предуслове за бољу перспективу и живот наших грађана, а посебно нам је драго што су руковођене примјером Општине Беране и друге општине у Црној Гори започеле са бесплатном додјелом уџбеника.

Убијеђен сам да ће се ова пракса Општине Беране у будућности, у потпуности пренијети на све општине и градове у Црној Гори “, казао је предсједник општине Беране Драгослав Шћекић.

Share.

About Author

Leave A Reply