OPŠTINA BERANE OBEZBIJEDILA DOSTAVNI SERVIS ZA GRAĐANE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Volonterski dostavni servis Opštine počeo je sa radom danas i funkcionisaće sve dok bude aktuelna epidemiološka situacija.

Dostava će biti vršena svakog dana izuzev nedjelje, ali će telefonski centar raditi za građane 24 sata. Brojevi telefona su 080/051-051 (besplatan broj) i 068/896-983 (broj mobilnog).

Kako je saopšteno iz beranske lokalne uprave, pravo na dostavu osnovnih životnih namirnica, ljekova i higijenskih sredstava imaju građani iz rizične grupe – samohrane osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici i nemoćne osobe.

Oni su dodali da su korisnici geronto programa i lica u stanju teške socijalne potrebe već zbrinuti servisom OO Crveni krst, kao i da sistem pokriva teritoriju cijele opštine.

Akcija ima za cilj da osobe po kojih je korona virus najveći rizik ostanu u svojim domovima, a da namirnice dobiju na efikasan i brz način. Volonterski dostavni servis će funkcionisati sve dok bude aktuelna epidemiološka situacija. Putem telefona, odnosno u mejlu za osobe oštećenog sluha (opstinaberane@t-com.me), treba reći ime i prezime, adresu, odnosno broj mobilnog telefona na koji mogu primiti poruku. Akcija dostave hrane i ljekova na kućnu adresu se realizuje u skladu sa mjerama Vlade Crne Gore donijetim za sprečavanje virusa KOVID-19 i treba da obezbijedi da naši najstariji sugrađani, kao najosjetljivija kategorija stanovništva, budu zaštićeni“, navedeno je na sajtu Opštine Berane i istaknuto da će telefonski centar za građane raditi 24 sata.

Pojašnjeno je da dostava funkcioniše tako što korisnici pozivaju telefonski centar u periodu od 09.00 do 19.00 časova, ostavljaju potrebne lične podatke i osobi u kol centru govore koje su im namirnice, odnosno ljekovi potrebni.

Porudžbine će biti dostavljane na kućnu adresu, jedna isporuka u pet dana, u vrijednosti do 50 eura, za koju treba da spreme novac i predaju volonteru koji vrši isporuku.

Objavljeno je da telefonski centar za sve informacije radi 24 sata i da su brojevi centra 080/051-051 (besplatan broj) i 068/896- 983 (mobilni broj).

„Od ponedjeljka do petka oba broja su u funkciji, dok je subotom i nedjeljom dostupan za pozive broj mobilnog telefona“, saopšteno je iz Opštine Berane.

Share.

About Author

Leave A Reply