OPREZ ZBOG KLIZAVIH PUTEVA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U južnim i centralnim predjelima saobraća se po uglavnom suvim kolovozima .Na sjeveru kolovozi mokri i klizavi zbog snijega na pojedinim dionicama ima ugaženog snijega na kolovozu, a zbog pojačanog vjetra i pojave mećave . Duž klisura i usjeka skrećemo pažnju na pojavu sitnijih odrona.  Savjetujemo opreznu vožnju prilagodjenu trenutnom stanju na putu I poštovanje pravila saobraćaja.

U vremenskom periodu od 15.11.2019. godine do 31.03.2020.godine upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira na vremenske uslove.

Upotreba zimske opreme za sva motorna vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna je na svim putevima ukoliko postoje zimski uslovi na putu (snijeg,led ili poledica).

Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti je donijelo odluku o zabrani ulaska strancima, osim strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori i strancima koji upravljaju motornim vozilima kojima se obavlja promet robe.

Zabranjen je prevoz vise od dvije odrasle osobe u putnickom motornom vozilu u isto vrijeme .

Zatvoreni su sljedeći granični prelazi

-Republika Srbija 20.03.2020. god u 08.00 casova zatvorila sve gravicne prelaze osim za transportna vozila.Policijski cas u Republici Srbiji od 17.00 casova do 05.00 .U tom intervalu nije dozvoljen prelazak granice.

-Crna Gora-Republika Srbija: Ranče-Jabuka, na putnom pravcu Pljevlja-Prijepolje; Vuče-Godova na putnom pravcu Rožaje-Tutin i Vrbnica prema Bijelom Polju, kao i svi prelazi namijenjeni za pogranični saobraćaj,

-Crna Gora-Bosna i Hercegovina: Šćepan Polje-Hum na putnom pravcu Plužine-Foča; Šula-Vitina na putnom pravcu Pljevlja-Foča, Sitnica-Zupci na putnom pravcu Herceg Novi-Trebinje i Metaljka na putnom pravcu Pljevlja-Čajniče.

-Crna Gora-Republika Albanija: Grnčar-Baškim na putnom pravcu Plav-Skadar i Sukobin-Murićani na putnom pravcu Ulcinj-Skadar

-Crna Gora-Republika Hrvatska: Kobila-Vitaljina na putnom pravcu Herceg Novi-Vitaljiina-Dubrovnik.

-Crna Gora-Kosovo: Kula na putnom pravcu Rožaje-Peć

Na regionalnom putu Mojkovac-Djurdjevića Tara  u mjestu Gojakovići saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično.

Privremeno se počev od 01.03.2020. god do 31.03.2020. god. zbog demontaže zaštitne konstrukcije u blizini stuba P2 na mostu Moračica, Auto puta Bar-Boljare na prvoj sekciji Smokovac-Uvač Mateševo,dolaziće do obustava saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 60 minuta u terminu od 07.00-11.00 časova i od 13.00 do 17.00 časova

Privremeno se zatvara granični prelaz Vraćenovići  za period od 90 dana ,najkasnije do 01.06.2020. godine tokom  izgradnje saobraćajne infrastrukture na zajedničkom graničnom prelazu Vraćenovići-Deleuša  ,na putnom pravcu Nikšić-Bileća. Granični prelaz Vraćenovići je zatvoren od 27.02.2020 godine. Saobraćaj je  preusmjereni na druge granične prelaza za medjunarodni i robni saobraćaj.

Do 20.04.2020.god zbog izvodjenja  radova na rekonstrukciji regionalnog  puta Krstac-Ivanova korita dionica Medjuvršje –Ivanova korita doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni , kao i potpuna obustava saobracaja za sve vrste vozila u terminu od 09.00 do 12.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-21 Barski Most –Ribarevine dionica obilaznica Bijelo Polje –Ribarevine do 28.04,2020. God   promjenjen  režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a na snazi su povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

Od 19.03.2020 godine do 24.03.2020 godine zbog izvodjenja radova na sanaciji hidroizolacije tunela na mag.putu M-1 Ulcinj-Krute doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a odobrava se i povremena totalna  obustava  saobraćaja ne duža od 15 minuta.

U periodu od 10.03.2020. godine do 10.04.2020. godine zbog izvodjenja radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-2 dionica Podgorica-Kolašin ( veza za auto put ) doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 Debeli Brijeg –Herceg Novi lokalitet Tatarbašča došlo je do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-23 Cerovice-Rogami dionica Rogami –Spuž  promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni .

Na magistralnom putu M-4 dionica Podgorica-Božaj zbog izvodjenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Tuzima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Od 10.12.2019. godine do završetka radova odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije  zbog izvodjenja radova na izgradnji kružne raskrsnice kod stare zgrade opštine Tivat I kod Doma Vojske  I kod skretanja  za Gradiošnicu na mag.putu M-11 dionica Lepetani-Tivat.

Od 11.02.2020.godine zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji puta Lubnice –Jelovica doci ce do promjene rezima saobracaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

U periodu od 21.03.2020. do 30.03.2020. godine zbog izvodjenja asfalterskih radova na putu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od  09.00 do 16.00 sati.

Share.

About Author

Leave A Reply