Oprez na putevima

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Učesnike u saobraćaju očekuje umjerena, tokom dana pojačana frekvencija vozila. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja kao i  izbjegavanja putovanja u najtoplijem dijelu dana.

Od  25.07.2022 do 30.07.2022 godine,zbog izvodjenja asfalterskih radova u sklopu rekonstrukcije regionalnog puta R-3 dionica Pljevlja-Metaljka doći će do obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 10.00 do 12.00 i od 13.00 do 15.00 sati.

Privremeno se  zbog izvodjenja radova na izgradnji Bulevara od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Radi se na rekonstrukciji regionalnog puta R-1 dionica Mojkovačka ulica (Cetinje-Njeguši obilaznica), odobrava se  promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni,kao i povremeni prekidi saobraćaja ne duže od 15 minuta.

U periodu od 01.07. do 01.09.2022. godine u vremenu od 17.00 do 22.00 casova  zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, na sljedećim djelovima magistralnih puteva:

  • M-2, Bioče – Kolašin (do raskrsnice puteva za Mateševo – auto put),
  • M-2, Podgorica – Sotonići – Petrovac
  • M-2 i M-2.4, GP Debeli Brijeg – H.Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – GP Sukobin
  • M-2.3, Podgorica – Cetinje – Budva

Zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu. Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu mag.puta M-2 od GP Debeli Brijeg  preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Share.

About Author

Leave A Reply