OO SNP najstrože osudio pojavu neprimjernih grafita

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Opštinski odbor SNP Berane naoštrije je osudio pojavu neprimjernih grafita u naseljima gdje žive „uvaženi komšije i prijatelji Muslimani i Bošnjaci“. 

Oni tvrde da znaju i od koga dolazi taj vandalizam.

„Riječ je o već isprobanim metodama udbe mračnih devedesetih godina. I tada su, kao i sada, visoko rangirani udbaši pod kapuljačama i okriljem mraka u predvečerje izbora lijepili Šešeljeve plakate kako bi zaplašili naše uvažene komšije muslimane“ – navodi se u saopštenju OO SNP Berane.

Dodaje se da to nije ništa i da se „Šime vratio u grad, a sa njim i prepoznatljiv rukopis sijanja podjela i straha kako bi ubrao politički poen za DPS i obezbijedio još 4 godine otimačine i pljačke države uskom krugu ljudi na vrhu piramide moći“.

„E pa gospodo, ovog puta vam to neće proći jer je narod prepoznao sve vaše podle, prizemne i providne metode i zbog toga će vas kazniti na izborima. Pozivam naše prijatelje Bošnjake i Muslimane da ne nasijedaju na ove provokacije jer sa pravoslavnim življem oni nikada nijesu imali bilo kakav problem već upravo sa kuhinjom DPS-a koja pod okriljem mraka kuva sve podlosti u gradu. Pozivamo Srbe, Crnogorce, Bošnjake, Muslimane i sve druge dobre ljude u našem gradu da zajedno kažemo stop DPS-ovoj mračnoj kuhinji i unesemo svijetlo ljepšeg i boljeg života“ – navodi se u saopštenju OO SNP Berane koje je potpisao predsjednik Tihomir Bogavac.

Bogavac je naglasio da u naselju Talum postoje nadzorne kamere i pozvao Osnovno državno tužilaštvo da povede istragu i hitno pronađe počinice, odnosno autore pogrdnih grafita. Na fejsbuku se o oglasio i odbornik DF, odnosno Nove srpske demokratije Vladan Folić, koji je kazao da građani Berana, pripadnici manjinskih naroda znaju da ovo nijesu uradili Beranci.

„Beranci su gospoda i tokom trajanja masovnih litija koje su okupljale od petnaest do trideset hiljada građana, nijednom se nije mogla čuti pogrdna riječ za naše komšije pripadnike manjina. Ovo su oprobane metode u predizborne svrhe koje su do sada uspješno koristile Službe, a za korist DPS-a. Nadam se da Bošnjaci Berana neće ovaj put nasijedati na ovakvu kampanju, jer ionako je 21. vijek“ – napisao je Folić.

Veliki broj fasada privatnih kuća u beranskom naselju Talum, koje je većinski nastanjeno žiteljima islamske vjeroispovijesti, preko noći je osvanuo ofarban šablonskim grafitima pogrdne, odnosno nacionalističke sadržine.

Tufik Softić

Share.

About Author

Leave A Reply