OLIMPIJSKI DAN OBILJEŽEN U BERANAMA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Međunarodni olimpijski dan obilježen je danas u Beranama treći put za redom, nizom sportskih priredbi. 

Sekretar sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, Goran Folić kazao je da ako najmlađima ukažemo na pravi sistem vrijednosti i naučimo ih koliko je važno da se bave sportom njihova budućnost će biti ljepša i bolja.

“Olimpijski dan podržavamo zato što sa Crnogorskim olimpijskim komitetom dijelimo iste vrijednosti kao što su zdrav način života, jednakost, fer-plej i podsticanje djece za bavaljenjem fizičke aktivnosti”, istakao je Folić.

On je dodao da ga posebno raduje to što su učesnici manifestacije upravo djeca iz našeg grada.

Ispred Olimpijskog komiteta Crne Gore, učesnicima se obratio Predrag Marsenić, koji je rekao da je ovo manifestacija koja ima globalni karakter i obilježava se u preko 200 država svijeta.

On je istakao da se Berane na ovaj način pridružuju ovoj globalnoj akciji.

Obilježavanju Olimpijskog dana prisustvovao je i fudbalski reprezentativac Crne Gore, Aleksandar Šćekić koji je naglasio da mu je velika čast što je dio manifestacije koja se održava u njegovom rodnom gradu.

“Volio bih da jednog dana neko od vas bude učesnik Olimpijskih igara i da osvoji neku medalju. Neko će postati fudbaler, neko košarkaš, a što je najvažnije je da svi budete dobri ljudi”, kazao je Šćekić.

U manifestaciji je učestvovalo 12 sportskih kolektiva i to AK “Lim”, KK “Lim”, OKK “Ivangrad”, DŽK “Berane”, RK “Berane 2003”, Streljački savez “Berane”, ŽFK “Cvetex”, ŠF “National”, stonoteniski klubovi “Budim”, “Budimlja” i “Ivangrad” i ŽOK “Ivangrad 2011”.

Organizator obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana je Društvo za sportsku rekreaciju “Berane 2016” uz podršku Opštine Berane i Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Share.

About Author

Leave A Reply