ODLAZAK U KUPOVINU MAJKE 16-ORO DJECE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jeni Bonell iz Queensland-a u Australiji ponosna je majka devet sinova i sedam kćeri, od kojih najmlađe dijete ima četiri godine, a najstarije 29. Sa njom i suprugom Rayem trenutno živi jedanaestero djece, dok su se ostali već odselili. Ipak, to je i dalje impresivan broj usta koje treba nahraniti.

Zato nedjeljni obroci i kupovina  namirnica nisu lak zadatak za majku koja priznaje da, iako račun varira svake druge nedjelje, najčešće potroši 600 dolara (oko 350 eura) nedjeljno. 

“Kupujem sve u velikim količinama i skladištim velike količine proizvoda, te kupujem stvari onda kada su na sniženju”, objasnila je Jeni u razgovoru za “Mamamia” te otkrila kako nedjeljno popiju oko 50 litara varenike i pojedu jedan ili dva hljeba dnevno.

“Na njenom nedjeljnom popisu za kupovinu najčešće se nalazi 13 kg pilećih prsa, 176 kobasica, 3 kg mljevenog mesa, 18 jagnjećih kotleta, 8 litara sladoleda, 2 kutije pilećih medaljona, 1,5 kg smrznutog povrća, 6 kg krompira, 5 kutija žitarica, 1 kilogram kafe…”, navodi The Sun.

Na ovom impresivnom popisu svoje mjesto imaju i pozamašne količine graška i pasulja, sira, voće i mnoge druge uobičajene namirnice, ali u puno većim količinama od onih na koje ste navikli.

Osim toga, Jeni kaže kako se uvijek drži jela koji ne zahtijevaju posebnu pripremu, ali i da na početku svake nedjelje napiše plan obroka za svaki dan posebno. Takođe, djeca joj pomažu u kuvanju, kao i u svim drugim kućnim poslovima. “Imati veliku porodicu nije za svakoga, ali svakodnevne radosti daleko nadmašuju one loše stvari i osjećam da smo nevjerojatno blagoslovljeni što imamo tako veliku porodicu”, zaključila je ova brižna majka.

Share.

About Author

Leave A Reply