Obradović: Politikantske prepirke sada su najmanje potrebne

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U trenutku kada se čovječanstvo bori sa pandemijom koja odnosi hiljade života, kada svaki pojedinac i svaka porodica na svim meridijanima, strepi kakav će sjutra osvanuti dan, politikanske prepirke nešto su što je najmanje potrebno bilo kom društvu, a našem pogotovo, smatra predsjednik SO Berane Novica Obradović.

Kako je dodao aktuelna događanja i priča koja se povela u vezi sa respiratorima ukazuju, na najblaže rečeno, nedostatak civilizovanosti kod aktera ovih političkih prepucavanja, sa obije strane.

“Vrijeme krize postalo je i vrijeme solidarnosti. Razlike su za trenutak nestale. Ljekari i medicinsko osoblje ne znaju za granice, idu tamo gdje je najpotrebnije kako bi se pomoglo ljudima. U ovom trenutku je cijelom svijetu, a kamoli našoj državi i našim opštinama svaka pomoć dobro došla. Svako treba da pomogne i svakome treba pomoći. U ovim teškim vremenima nema mjesta političkim igrankama, a naročito ne igranju sa emocijama naroda” kazao je Obradović.

On navodi da je u tom smislu potrebno više neophodne medicinske opreme.

“Više svega što nam je neophodno da očuvamo zdravlje i živote ljudi, u nadi da sve to nikada nećemo morati da upotrijebimo. Treba da pomognemo ali pomoć treba i da prihvatimo, bez obzira na neprimjeren stav obije strane. Niti je vrijeme za medjudržavne i medjugranične spletke i namještaljke, niti je vrijeme za isticanje bilo koje vjere ili bilo koje nacije. Vrijeme je za solidarnost i zajedničku borbu” kazao je Obradović i dodao da isprazna politikantska prepucavanja motivisana najnižim porivima, svi koji imaju potrebu za njima, treba da ostave za vrijeme kada neće imati pametnijeg posla.

Milena Bubanja Obradović

Share.

About Author

Leave A Reply