Nožem i motkom na sugrađanina: Beranci se potukli u Domu zdravlja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vijeće bjelopoljskog Višeg suda kojim predsjedava sudija Ivan Adamović odložilo je suđenje Adnanu (20) i Alsadu Muratoviću (28) iz Berana, koji se terete za krivično djelo pokušaj ubistva u saizvršilaštvu, i njihovom sugrađaninu Veljku Lutovcu (28), koji je optužen za nanošenje lakih tjelesnih povreda.

Optuženi Adnan Muratović je na ranije održanom ročištu negirao krivično djelo koje mu je stavljeno na teret, piše Dan.

“Nijesam kriv i nijesam počinio krivično djelo koje mi je stavljeno na teret. Britvom sam samo jednom ili dva puta udario Lutovca iz straha, jer je udarao mene i brata. Ubo sam Lutovca britvom kako bih ga odagnao od sebe”, kazao je Adnan Muratović.

Kako tvrdi, nakon svađe je potegao britvu, a tog trenutka nije bio svjestan šta se dešava jer prethodno nije primio odgovarajuću stalnu terapiju.

I njegov brat Alsad je negirao djelo koje mu je stavljeno na teret.

Lutovac nije iznosio odbranu, navodeći da nije spreman i tražeći od suda da mu obezbijedi branioca. Inače, on je ranije kazao da nije imao namjeru da nekoga tjelesno povrijedi.

Prema optužnici koju zastupa viši državni tužilac Ljubinka Madžgalj, Muratovići su u hodniku beranskog Doma zdravlja “Dr Nika Labović” 15.aprila 2019. godine, oko 11 sati, pokušali da ubiju života Lutovca.

Nakon kratke svađe, Adnan je Lutovca ubo nekoliko puta nožem, a Alsad ga je udarao motkom. Lutovcu je na teret stavljeno da je istom motkom više puta udario Adnana.

Izvor: fosmedia.me

Share.

About Author

Leave A Reply