Nova medicinska oprema za domove zdravlja na sjeveru Crne Gore

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

NVO „Fors Montenegro“ uručila je novu medicinsku opremu domovima zdravlja u Bijelom Polju, Beranama, Plavu i Rožajama, u vidu ultrazvučnih aparata, odgovarajućih sondi, kolposkopa, medicinskih instrumenata, ostale opreme i potrošnog materijala u ukupnoj vrijednosti od oko 87.000 eura.

„Pored nabavke opreme za zdravstvene institucije u sjevernom regionu Crne Gore, ostale projektne aktivnosti uključivale su organizovanje preventivnih ginekoloških pregleda i pregleda dojki za žene iz ciljnih opština, prekograničnu konferenciju na temu ‘Unapređivanje reproduktivnog zdravlja’, kampanju informisanja o značaju prevencije u očuvanju reproduktivnog zdravlja, sa naglaskom na prevenciju karcinoma dojke i karcinoma grlića materice“, navodi se u saopštenju Fors-a.

Oprema je nabavljena u okviru projekta „CARES-Prekogranične aktivnosti u sektoru reproduktivnog zdravlja“ koji ima za cilj unapređenje kvaliteta usluga u sektoru reproduktivnog zdravlja i informisanje stanovništva o značaju prevencije u očuvanju reproduktivnog zdravlja. Projekat se završava krajem godine, a u Crnoj Gori se sprovodi u opštinama Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Gusinje, Petnjica, Plav, Kolašin, Mojkovac i Rožaje.

Projekat finansira Evropska unija kroz Program prekogranične saradnje Crna Gora-Kosovo, a u Crnoj Gori sufinansira Ministarstvo javne uprave.

Izvor:vijesti.me

Share.

About Author

Leave A Reply