NASTAVLJA SE PROJEKAT “DAN UMJETNIČKOG OBRAZOVANJA”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Do kraja ovog polugodišta,  preko 5.000 djece obići će besplatno Kraljevsko pozorište Zetski dom, u kome će se za njih igrati predstave,  kao i Narodni muzej na Cetinju, a sve u organizaciji Ministarstva prosvete i Zetskog doma, uz podršku Narodnog muzeja.

To su saopštili ministar prosvete  Damir Šehović i umetnička direktorka Kraljevskog pozorišta Zetski dom Lidija Dedović.

Projekat u okviru koga se realizuju posjete zove se “Dan umjetničkog obrazovanja” i počeo je kao pilot-projekat prošle godine, kada je nekoliko hiljada djece besplatno obišlo Zetski dom.

Zaključno sa ovim polugodištem preko 5000 djece, učenika osmog i devetog razreda osnovnih škola i prvog razreda srednjih škola, iz 30 obrazovnih ustanova iz čitave Crne Gore, će učestvovati u projektu.

Takođe, razmatra se mogućnost da navedene aktivnosti postanu stalne, kako bi se podstaklo kritičko promišljanje djece i njihovo  interesovanje za umjetnost.

U projektu “Dan umjetničkog obrazovanja”prošle godine učestvovali su učenici  beranskih osnovnih škola i Gimnazije  Panto Mališić.

Share.

About Author

Leave A Reply