NAJLJEPŠI POKLON PROFESORICAMA NIŽE MUZIČKE ŠKOLE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Povodom 8.marta, Međunarodnog dana žena, učenici “Niže muzičke škole” su svojim profesoricama , muzikom i pjesmom čestitali ovaj praznik.

Raznovrsnim muzičkim interpretacijama, učenici su praznik žena, iskoristili da pokažu zahvalnost profesoricama koje im prenose znanje.

Direktorica Niže muzičke škole, Andrijana Vučetić-Obadović, kazala je da je ova priredba iznenađenje za sve dame koje su zaposlene u muzičkoj školi.

“Odlučili smo  da učenici starijih razreda preuzmu organizacioni dio i da u vidu muzičkih bendova pripreme pjesme i izvedu ih uz pratnju instrumenata ”, rekla je Obadović.

Priredba je koncipirana tako što se na početku predstavio hor nižih razreda škole  pjesmom “Majka”, nakon čega su dva recitatora govorili stihove prigodne  za ovu priliku. Zatim su učenici starijih razreda izveli popularne pjesme a na kraju programa su učenici, profesori i publika zajedno otpjevali pjesmu “Ružo rumena”.

Andrijana je istakla da joj je naročito drago što su učenici svoje znanje, koje su stekli u ovoj školi, mogli da prenesu izvodeći muziku koju vole i slušaju.

“Kada bi ranije organizovali neku priredbu, uglavnom je bila na repertoaru klasična muzika koju djeca uče u školi. Današnji dan je bio takođe posvećen muzici, ali na neki drugačiji način”, istakla je ona.

Učenica ove škole Katarina Jovančević nije krila zadovoljstvo i sreću što je bila dio ovog iznenađenja.

“Mnogo sam zadovoljna što smo na ovakav način uljepšali dan našim profesoricama i što smo im kroz muziku, pjesmu i stihove prenijeli našu ljubav”, kazala je ona.

Nižu muzičku školu u Beranama pohađa 170 učenika/ca, i 20 učenika/ca u isturenom odjeljenju u Plavu.

Slađana Piper

Share.

About Author

Leave A Reply