Mediji moraju provjeriti- Javnost zaslužuje činjenice

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Institut za medije nastavlja s kampanjom promocije Kodeksa novinara/ki Crne Gore. Mediji moraju provjeriti. Javnost zaslužuje činjenice, tema je drugog videa kojim se obraćaju građanima s ciljem da ih upoznaju sa novinarskim, etičkim standardima i u namjeri da ih ohrabre da od novinara i medija zahtijevaju etičkniji, medijski sadržaj.

“Činjenice su neprikosnovene i obaveza je novinara/ke da ih stavlja u pravilan kontekst i onemogući njihovu zloupotrebu, bilo da se radi o tekstu, slici ili tonu, jedno je od osnovnih načela Kodeksa i baza na kojoj se gradi fer vijest, izvještaj, reportaža, intervju” kazali su iz Instituta za medije.

Kampanja promocije Kodeksa je dio projekta “Respekt- za podizanje etickih standarda I povjerenja građana u etičke medije”, koju Institut za medije realizuje u partnerstvu sa Mirovnim institutom iz Ljubljane I Mrežom za etičko novinarstvo iz Londona, a uz podršku Delegacije EU u Podgorici I Ministarstva javne uprave.

Produkciju TV spotova uradila je produkcijska kuća “Media Terra” i kreativni tim na čelu sa rediteljem i scenaristom Danilom Marunovićem.

Kampanju su medijski podržali RTV Crna Gora, Prva TV, RTV Nikšić, RTV Budva, RTV Cetinje, Novinska agencija Mina, Radio Berane, portali Fos Media, CdM-Cafe del Montenegro, PCNEN (Prve crnogorske elektronske novine) i portal Roditelji.me.

Share.

About Author

Leave A Reply