Likovna manifestacija “Djeca slikaju na asfaltu” okupiće oko 150 učenika osnovnih i srednjih škola iz tri opštine

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U cilju promocije i organizovanja likovne manifestacije “Djeca slikaju na asfaltu-2022 “ , predstavnici Sekretarijata za sport , kulturu, omladinu i saradnju sa NVO održali su sastanak sa partnerima na projektu, predstavnicima osnovnih i srednjih škola iz opština Berane, Andrijevica i Petnjica. Takođe, sastanku su prisustvovali i predstavnici Javne predškolske ustanove Dječiji vrtić “Radmila Nedić “, te predstavnici Romske zajednice iz Berana.

Prisutnima se obratio sekretar Sekretarijata Vladimir Asanović, koji je iskazao zadovoljstvo prisustvom predstavnika iz, skoro svih, obrazovnih ustanova, predškolskog , osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Tokom svog obraćanja on je iznio pregled planiranih aktivnosti i mjera koje je Sekretarijat do sada preduzeo a u cilju dobre pripreme i uspješne realizacije manifestacije.

Tema sastanka bila je analiza dosadašnjih aktivnosti na projektu, sa posebnim osvrtom na potrebu angažovanja svih obrazovnih ustanova koje su i neposredni učesnici na projektu.

Manifestacija je planirana za 30. septembrar na platou ispred zgrade Opštine Berane . U projektu će biti uključeno preko 150 učenika osnovnih i srednjih škola iz Opština Berane, Andrijevica i Petnjica.Prisutnima se obratio i savjetnik za NVO Remzija Ramusović koji je obrazložio radni dio manifestacije.

Svi učesnici su iznijeli pozitivne stavove i izrazili zadovoljstvo realizacijom projekta, kojim im je omogućujeno da djeca pokažu svoj dar i kreativnost kroz slobodu likovnog stvaralaštva i koristeći boje i kistove , slikaju na platnu, papiru i asfaltu.

Realizaciju ovog projekta podržalo je Ministarstvo kulture Crne Gore, u okviru programa podrške Razvoj kulture na sjeveru Crne Gore u 2021 godini.

Sastanku je prisustvovao i VD pomoćnik Sekretara Predrag Šćekić zadužen za oblast kulture.

Share.

About Author

Leave A Reply