LIDIJA VUKIĆEVIĆ: U BERANAMA SAM MEĐU SVOJIMA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Urnebesna komedija „Čekajući ministra“, izazvala je veliko interesovanje publike u Beranama i na sceni Centra za kulturu potvrdila status hit predstave. Glavnu žensku ulogu tumači popularna glumica Lidija Vukićević koja kaže da je nastup pred ovdašnjom publikom višestruko važan.

“Pored toga što sam se radovala nastupu ovdje, jer mi je pozorište jako važno, ima još nešto što me posebno raduje. Ja sam odrasla u Andrijevici, zapravo dolazila sam u Trešnjevo svakog ljeta, čak sam u jednom trenutku u predstavi rekla da sam naučila u Limu da plivam što stvarno jeste tako. Drago mi je što sam se poslije mnogo godina vratila”, kazala je ona.

Pozorišna predstava „Čekajući ministra“ rađena po tekstu Semira Gicića, u režiji Marije Puškarov Popović, je jedno od uspješnijih pozorišnih ostvarenja koje  je predstavljeno publici u našem gradu.

“Publika je uvijek dio predstave, mi ne možemo da napravimo dobru predstavu ako nema reakcije publike i ako oni ne učestvuju. Ovdje smo imali fantastičnu publiku i na njihovu reakciju mi smo imali akciju. Ne mogu tačno da se sjetim koliko smo puta igrali ovu predstavu, ali ovo je jedno od naših najboljih izvođenja. Nekoliko puta smo se i mi na sceni zasmijali”, prokomentarisala je Vukićević to što je tokom predstave bilo dosta improvizacije.

U dugogodišnjoj karijeri Lidija Vukićević imala je brojne zapažene uloge, ali je publika širom bivše Jugoslavije pamti po Violeti Popadić iz TV serije “Bolji život”.

” Ja se ne identifikujem sa tom ulogom, ali publika me po njoj pamti. Desi mi se da mi se čak i obrate sa Violeta, ja se odazivam na oba imena. To je bila jedna od naših najboljih serija, koju je mogla da gleda cijela porodica, upravo zato je bila tako uspješna. Ja stalno apelujem da su nam potrebna takva ostvarenja, koja će okupiti cijelu porodicu”, kazala je ona.

Osim u pozorištu Lidija Vukićević igra i u seriji Radoša Bajića “Šifra Despot”, a prošle godine je glumila u filmu “Afterparty” čiju režiju potpisuje Luka Bursać.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply