KUD “LIM”: BOŽIĆNI PAKETIĆI ZA DJECU DNEVNOG CENTRA (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Humanitarnim akcijama, koje su obilježile kraj protekle i početak ove godine, pridružilo se i Kulturno umjetničko društvo „Lim“ koje je danas organizovalo božićnu humanitarnu akciju za korisnike Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Oni su donirali božićne paketiće za djecu koja borave u ovoj ustanovi.

Direktor Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, Miloš Brakočević zahvalio se svima koji su korisnicima Dnevnog centra uljepšali novogodišnje i božićne praznike i svojim donacijama omogućili  stvaranje boljih uslova za njihov boravak u ovoj ustanovi.

Rukovodilac kulturno umjetničkog društva Hadži Miki Tmušić, istakao  je da djeca Dnevnog centra imaju posebnu emociju koja ni jednog čovjeka ne ostavlja ravnodušnim, pa im je cilj bio da im još više uljepšaju praznike.

“Kao i mnogo puta do sada, rado smo se odazvali akcijama ovakvog tipa. Došli smo na ideju da prikupimo određena novčana sredstva i kupimo paketiće za djecu Dnevnog centra. Nova godina je prošla, pa smo odlučili da ih donesemo na veliki hrišćanski praznik Božić”, kazao je Tmušić.

Osim božićnih paketića, članice KUD-a Maja Osmajlić i Marta Pešić su djecu Dnevnog centra obradovale pjesmom i igrom.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply