KOMUNALNO: ZASAĐENO CVIJEĆE ISPRED ZGRADE OPŠTINE (foto)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Radnici Komunalnog preduzeća, iskoristili su lijep proljećni dan da počnu sadnju sezonskog cvijeća i tako uljepšaju javne površine u gradu.

Kao i prethodnih godina, novo cvijeće je prvo zasađeno ispred zgrade Opštine Berane, nakon čega će radnici Komunalnog posvetiti posebnu pažnju drugim javnim površinama, kao što su kružni tokovi, parkovi, koje uređuju i tretiraju na ovaj način.

“Sadnja cvijeća ispred zgrade Opštine spada u redovne aktivnosti našeg preduzeća i tiče se uređenja javnih površina. Ovih dana intenzivno radimo i na uređenju parkova, košenju, orezivanju žive ograde, kao i ostalim aktivnostima koje su u okviru naše djelatnosti”, kazao je rukovodilac gradske čistoće i gradskog zelenila Stojan Radojević.

On je dodao da su ove godine odradili rezidbu drveća u brojnim gradskim ulicama, ali da posao u cjelosti nije završen.

“Vegetacija je već bila krenula, tako da nijesmo uspjeli da do kraja sprovedemo akciju proljećnog orezivanja drveća. Ostala nam je još ulica 29. novembar, koju ćemo u jesenjem periodu, kada lišće bude opalo, završiti”, naglasio je Radojević.

Kaže da im je za ovu godinu preostalo da završe poslove sadnje cvijeća i dopune parkove određenim sadnicama, a uz to će sprovoditi redovne aktivnosti.

Andrija Turčinović

Share.

About Author

Leave A Reply