KAMPANJA “ZABLISTAĆU U VRTIĆU” I U BERANAMA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kampanja za povećanje upisa djece u predškolske ustanove pod nazivom „Zablistaću u vrtiću“ koju je pokrenulo Ministarstvo prosvjete prezentovano je danas i u našem gradu.

Tim povodom, na platou ispred zgrade opštine, djeca iz vrtića „Radmila Nedić“ bila su u ulozi promotera i dijelili flajere kako bi se roditelji upoznali sa prednostima koje vrtić pruža.

Generalna direktorica za predškolsko, osnovno i  inkluzivno obrazovanje u Ministarstvu prosvjete, Arijana Nikolić Vučinić je kazala da je cilj ove kampanje povećanje broja djece u vrtićima. „U protekle četiri godine zabilježen porast broja upisane djece u predškolske ustanove, ali težimo da u narednom periodu dostignemo cilj Evropske Unije od 95 odsto upisanih polaznika.

Nakon ove kampanje biće održan i dan otvorenih vrata, planirali smo da roditelji toga dana mogu da zakažu termin za upis svoga djeteta u predškolsku ustanovu. Proces upisa je jednostavan, potreban je izvod iz matične knjige rođenih i da potpišu ugovor u vrtiću“, istakla je ona i naglasila da rade na povećanju kapaciteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Direktor beranskog vrtića, Jovan Komatina, je rekao da je ovo jedna u nizu akcija kojom se promoviše upis djece u vrtićima. „Svakog dana upisujemo sve više djece u vrtić. Najbitnije je da su usluge koje pružamo visokog kvaliteta. U centralnom vrtiću ove školske godine upisano je 550 djece, a u saradnji sa Ministartstvom prosvjete otvorili smo šest vaspitnih jedinica. U programu rada naše ustanove za naredni četvorogodišnji period planiramo otvaranje novog vrtića za šta je Ministarstvo dalo saglasnost. Vrtić će biti izgrađen na novoj lokaciji, Ministarstvo će uraditi projektnu dokumentaciju i finansirati ukupan projekat“, dodao je Komatina.

Ove godine kampanja „Zablistaću u vrtiću“ obuhvatiće skoro sve crnogorske opštine u kojima će ustanove organizovati dane otvorenih vrata za roditelje a pojedine i predstave za mališane.

Tamara Babović/Aleksandar Magdelinić

Share.

About Author

Leave A Reply