KAKO RIJEŠITI PROBLEM POVEĆANOG ŠEĆERA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cimet

Samo pola kašičice cimeta na dan može da snizi nivo šećera u krvi, što može mnogo da pomogne osobama koje boluju od dijabetesa tipa 2. Određeni sastojak u cimetu aktivira otpuštanje insulina, pomažući tako organizmu da pretvori glukozu u energiju. Ovaj začin možete da stavite na svježe voće, žitarice s mlijekom ili sa njim pripremite jutarnju kafu.

Bijeli luk

Bijeli luk znatno snižava nivo šećera u krvi, a pritom sadrži flavonoide koji svojim antioksidativnim svojstvima regulišu proizvodnju glutationa, jakog antioksidanta u ćelijama koji pomaže u spriječavanju nastanka kancerogenih promena. Bijeli luk možete da dodate skoro svakom jelu, pa će tako biti odličan izbor za salate, supe i jela od mesa.

Kurkuma

Iako nisu sprovedena detaljna istraživanja, vjeruje se da ovaj indijski začin ima pozitivan učinak na kontrolu šećera u krvi.

Trešnje

Ovo voće puno je antocijanina, a jedno istraživanje, sprovedeno prošle godine, pokazalo je da je kod žena u čiju su redovnu ishranu bile uključene trešnje bila smanjena insulinska rezistencija.

Sirće Rezultati istraživanja objavljeni u magazinu Diabetes Care pokazali su da uzimanje mješavine jabukovog sirćeta i vode pred svaki obrok ima blagotvorno dejstvo na organizam. Između ostalog, povećava osetljivost na insulin i smanjuje nagli porast šećera u krvi nakon konzumiranja hrane bogate skrobom kod onih koji imaju pred-dijabetes i oboljelih od dijabetesa tipa 2.

Share.

About Author

Leave A Reply