Kako da njegujete i oblikujete bradu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trendovi sa bradom se nastavljaju – što nije iznenađujuće! Ima toliko puno prednosti sa bradom. Sa bradom muškarci dječačkog izgleda djeluju odraslije, ozbiljnije i snažnije. Stariji čovjek, plijeni mudrošću i iskustvom. Iako nemate ni dlaku na glavi, vaša brada i dalje može biti puna.

Trendovi za bradu inspirišu podjednako mlade i starije muškarce i obogaćuju stajling muškaraca sa različitim varijantama i dužinama.

Odgovarajuća brada za svakog muškarca

Od njegovane jednodnevne brade do fantastične pune brade, postoji odgovarajuća za svakog čovjeka i za svaki oblik. Otkrijte koji tipovi brade su veoma traženi, sa svojim različitim karakteristikama i načinom oblikovanja.

Muškarac sa punom bradom
Zahvljajući sličnosti koju imala sa bradom bivšeg predsednika SAD Abrahama Linkolna, ova brada je dobila ime „Linkoln”.

Brada od tri dana- poznata kao neuredna brada – je privlačna. Recite muškarci i žene! Zašto? Izgleda atraktivno, ležerno i dalje veoma njegovano. Za bradu od tri dana, dlake bi trebalo da budu između pola do četiri milimetara dužine, tako da se koža još nazire. Brada je raspoređena oko predjela brade, usta, nižeg dijela obraza i gornjeg dijela vrata. Da li je zaista potrebno tri, šest ili deset dana za postizanje ovog popularnog stila zavisi od vašeg prirodnog rasta brada.
Njega brade je jednostavna: koristite trimer kada brada postaje duža od željene dužine. Na taj način ćete je vratiti na dužinu koju želite brzo i jednostavno. U međuvremenu mokro brijanje može da održi konture vašeg lica čistim ili izdefinisanim. Rezultat: upečatljivo, muževno i njegovano! Idealno je za muškarce sa četvrtastim ili pravougaonim licem, s obzirom da teške konture izgledaju nježnije i lice je okruglije.
 

Šenandoa je brada koja ima više nadimaka: Linkoln (prema Abrahamu Linkolu), traka za bradu, brada zavjesa ili brada kitolovca – da napomenemo nekoliko njih. Brada se nalazi na viličnoj liniji, povezuje zulufe i u suštini uokviruje cijelo lice. Ova brada od uveta do uveta zrači samopouzdanjem, izražajna je i vesela. Za njegovanu Šenandoa bradu, pustite bradu ali ne brkove – održavajte je, zagladite gornju usnu i predeo oko obraza – i skratite bradu na srednju dužinu.
Punija verzija brade je najbolja za uska lica, jer će dati punoću i okvir putem guste brade na donjem obrazu i bradi. Punija lica izgledaju mršavije zahvaljujući dužim dlakama na dodnjem delu vilice i obraza.
 

Muškarac sa punom bradom pored kola
Maneken David Gandi je magnetski privlačan sa bradom Henri četvrti.

Henri četvrti je dobio ime prema francuskom kralju Henriju IV – takođe poznatom kao Veliki ili Dobri kralj Henri. U ovoj varijanti brada raste u predjelu oko usana i odgovara muškarcima sa širokim, ugaonim licima. Dio oko brade i brkova je povezan, dok je dio oko obraza i vrata veoma precizno obrijan. Sa ovom bradom uglovi izgledaju nježnije i uže i čine da nosilac brade izgleda veoma muževno. Njega zavisi od dužine brade. Ako želite gušći rezultat, moraćete da je pustite da naraste. Važno: redovno brijte bradu na obrazima i vratu sa mokrim brijačem. Poznati nosioci ove brade: Robert Dauni Junior, Leonardo DiCaprio, i Jan Josef Lifers.

Sidro brada je džentlmen među bradama. Ovaj moderni stil čini jedna vertikalna linija u sredini brade, koja se spaja sa oštrom bradom. Zajedno, izgleda kao strijela okrenuta ka dole ili sidro. Ovaj stil se često kombinuje sa tankim brkovima. Najjednostavniji način da se postigne ovaj izgled je da se pusti puna brada nekoliko nedjelja a zatim da se obrije na donjem dijelu obraza ka viličnoj liniji. Vaš set za njegu brade definitivno mora da sadrži četku za brijanje, kremu za brijanje i mokri brijač – mokro brijanje će pomoći da djelovi bez dlaka budu glađi. Koristite trimer za fino izdefinisane konture. Kako bi se zaoblila ova pametna brada, oblikujte je (posebno brkove i vrh brade) sa malo pomade za bradu.

Muškarac sa gustom bradom
Pravi prirodni momak zna koja njega mu je potrebna. Zdrav, gusti rast je neophodan za muževnu punu bradu.

Puna brada može vizuelno da izduži lice, čineći da izgleda mršavije – iz tog razloga posebno pristaje muškarcima sa okruglim licima i punijim obrazima. Oni sa užim licima ne bi trebalo da nose predugačku bradu. Iako vam se dopada izgled prirodnog neobuzdanog dječaka, dnevna njega brade je i dalja imperativ. To znači: redovno pranje, skraćivanje i oblikovanje. Posebno važno za sve brade: koristite šampon za pranje i regenerator. To čini bradu mekšom i nježnijom. Mokro brijanje brade na obrazima za postizanje jasnih kontura na gornjem dijelu brade – ovaj izgled djeluje samouvereno i elegantno. Savjet: ulje za njegu brade ublažava svrab i vraća punu bradu u lijep oblik. Češalj za bradu i pomada će pomoći u završnici.

Nega brade: saveti i trikovi

Za posao u kancelariji i za konzervativnije profesije, brada ne bi trebalo da bude predugačka. Ali uopšteno govoreći, njegovana brada se lako uklapa u svakodnevni život. Zato smo sakupili najbolje savjete i trikove za odgovarajuću njegu brade. Pranje, skraćivanje, oblikovanje – sa odgovarajućim proizvodima i dobrim setom za njegu brade, vaša brada će biti sređena i žene će se okretati za vama.

  • Odgovarajuća njega je neophodna kako bi brada i čovjek ispod nje izgledao njegovano. Baš kao što radite sa kosom, tako bi trebalo da perete bradu redovno. Specijalni šampon za bradu bi bio idealan ali blagi šampon za kosu isto odgovara. Možete takođe probati specijalni sapun za bradu. Gel za tuširanje je manje prikladan jer ima efekat odmašćivanja jer izvlači vlagu iz brade.
  • Svakom nosiocu brade je neophodan dobar set za bradu. U zavisnosti od toga da li više volite mokro ili suvo brijanje, to bi trebalo da podrazumijeva električni trimer, mokri brijač za konturisanje i četku za nanošenje sapuna za bradu ili kremu za brijanje.
  • Njegujte svoju kožu i brkove povremeno pilingom za lice. Redovna upotreba će smanjiti urastanje dlaka.
  • Rast brade može ponekad nadražiti kožu. Ali bez obzira na svrab, trebalo bi da izbjegavate češanje jer to samo stvara probleme. Nanesite blagu hidrantnu kremu da ublažite svrab i umirite kožu.
  • Od čvrste do baršunaste: posebni proizvodi za njegu brade kao što su ulje za njegu brade omekšavaju dlake na bradi i kožu i pomažu da se postigne dobro uravnoteženi ten. Savjet: nanesite jednu do tri kapi (u zavisnosti od dužine brade) na dlanove i nježno rasporedite ulje oko brade. Oblikujte prstima.
  • Njega brade je duplo zabavnija sa odgovarajućim proizvodima. Pomada za bradu može da definiše vaš izgled i da pruži moderan sjaj. Koristite je da istaknete i njegujete retro stil kao što je sa brkovima ili punom bradom. Savjet: utrljajte malu količinu na dlanove i nanesite na suvu bradu.
Share.

About Author

Leave A Reply