JASIKOVAC OČIŠĆEN U OKVIRU KAMPANJE “SJEVER ZA ČISTIJU CRNU GORU”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nevladina organizacija  “Glasnici nade” u okviru kampanje “Sjever za čistiju Crnu Goru“ realizovali akciju čišćenja poznatog beranskog izletišta “Jasikovac“, gdje je prikupljeno preko 20 kesa otpada.

Čišćenje je organizovano sa ciljem da se podigne ekološka svijest građana, koja je prepoznata kao jedan od osnovnih problema u zaštiti i očuvanju životne sredine, pa je s razlogom izabarano izletište “Jasikovac”, jer njime svakodnevno prođe veoma veliki broj ljudi.

„Akciju čišćenja podržalo je nekoliko volontera sa ciljem da se podigne svijest o potrebi zaštite životne sredine, kao značajne komponente ekološke kulture čijem razvoju treba težiti u savremenoj civilizaciji” – naglasila je Branka Tomašević, koordinatorka projekta.

U pomenutu akciju uključilo se i  “Komunalno preduzeće” iz Berana, bez čije pomoći i asistencije na terenu, realizacija ove aktivnosti ne bi bila moguća. Aktivnost je sprovedena u partnerstvu sa NVO Reforma, a u sklopu projekta „Promjeni navike – štedi prirodu“, koji je podržan od strane Ministarstva saobraćaja i pomorstva na ovogodišnjem Konkursu za raspodjelu sredstva nevladinim organizacijama.

Aleksandar Magdelinić/Snežana Milić

Share.

About Author

Leave A Reply