Izložba najboljih dječijih radova “Junaci iz moje omiljene knjige”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Izložba likovnih radova učenika osnovnih škola iz Berana, nastalih u okviru konkursa “Junaci iz moje omiljene knjige” otvorena je u Spomen – kući „Vojvoda Gavro Vuković“.

Na ovogodišnjem likovnom konkursu pristiglo je 306 radova, a njih 80 je našlo svoje mjesto na izložbi.

“Koliko su djeca kreativna upravo pokazuje originalnost i maštovitost njihovih radova, a tema koja je za njih ovoga puta bila veoma interesantna samo je početni posticaj za mnoštvo idejnih rješenja” kazali su organizatori konkursa.

Nagrađeno je 10 učenika u dvije kategorije.

“U kategoriji mlađih osnovaca od I – V razreda prvu nagradu osvojila je Anika Tomović,, učenica OŠ „Radomir Mitrović“. Drugo mjesto podijelili su Minja Grubović iz OŠ“Vukašin Radunović“i Luka Kastratović, učenik OŠ“Polica“ dok su i treću nagradu ravnopravno podijelili Jana Đukić i Darin Šabotić iz OŠ „Vuk Karadžić“.Anida Škrijelj, učenica OŠ „Radomir Mitrović“ pobjednica je likovnog konkusa u kategoriji starijih osnovaca od VI – IX razreda. Drugu nagradu podijelili su Veljo Veljić, učenik OŠ „Vuk Karadžić“ i Darinka Račić iz OŠ „Vukajlo Kukalj“ Šekular, a treću učenici OŠ „Vuk Karadžić“ Matija Rudanović i Tina Drobnjak” saopšteno je iz Centra za kulturu.

U ime organizatora, JU Centar za kulturu Berane, nagrade su uručili Irvin Masličić, urednik likovnih programa i Maja Lutovac, organizatorka kulturnih programa.

Izložba će biti otvorena narednih 14 dana u periodu od 7 – 14 časova.

Share.

About Author

Leave A Reply