IX DRŽAVNA SMOTRA RECITATORA CRNE GORE U CENTRU ZA KULTURU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

JU Centar za kulturu Berane, pod pokroviteljstvom  Opštine  Berane,  organizuje IX Državnu smotru recitatora Crne Gore, koja će biti održana u četvrtak,  06. juna, sa početkom u 13 časova.

“Ovaj projekat  do sada je sufinansiralo  Ministarstvo kulture i medija  putem konkursa „Razvoj kulture na sjeveru Crne Gore“, te  vjerujemo da podrška neće izostati ni ove godine”, saopštili su organizatori.

 Na ovoj manifestaciji u Centru za kulturu u Beranama, predstaviće se pobjednici opštinskih smotri  recitatora iz svih crnogorskih gradova, učenici osnovnih i srednjih škola i govoriti najljepše stihove domaćih i svjetskih pjesnika koje su odabrali.  Takmičenje se odvija u tri uzrastom određene kategorije, a najbolji takmičari biće i nagrađeni.

U revijalnom dijelu programa nastupiće učenici Škole osnovnog muzičkog obrazovanja iz Berana,  učenici OŠ „Donja Ržanica“ odigraće pozorišnu  predstavu  „Bašta sljezove boje“, a nastupiće i mališeni iz JPU „Radmila Nedić“.

Državnu smotru recitatora zvanično će otvoriti Damjan Ćulafić, potpredsjednik Opštine Berane.

 Urednica i moderatorka programa je Gorica Ćulafić, koja je i autorka ovog projekta.

Tokom boravka u Beranama, učesnici IX  Državne smotre recitatora će obići Spomen – kuću Vojvode Gavra Vukovića.

Ova manifestacija njeguje pjesništvo, zajedništvo, literaturu, kulturu govora i umjetničko kazivanje poezije i povezuje mlade  talentovane ljude iz Crne Gore na najljepši mogući način.

Share.

About Author

Leave A Reply