Hrapović: Zajednički uspjeh zdravstvenih radnika i građana

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministar zdravlja Kenan Hrapović zahvalio se svim zdravstvenim radnicima i građanima i saopštio da je Crna Gora prva evropska država koja je uspjela da iskorijeni koronavirus.

“Posljednja smo evropska zemlja koja je registrovala ‘prvi slučaj’ Covid-19 i prva koja je uspjela da iskorijeni virus! Hvala svim zdravstvenim radnicima i hvala građanima Crne Gore. Ovo je zajednički uspjeh”, navodi se u izjavi Hrapovića.

On je kazao da su odgovorno ponašanje i zajednička briga o zdravlju, adut da “budemo ponosni nosioci titule corona free države koja je pokazala da zna kako da se suoči i izbori sa opasnim neprijateljem, koji je pokorio cijelu planetu”.

Hrapović je naglasio da zdravstveni sistem Crne Gore ostaje snažno posvećen svom primarnom cilju očuvanja zdravlja i života građana.

“Sve aktivnosti i u narednom periodu biće fokusirane na praćenje, razvoj i pripremljenost na odgovor u skladu sa epidemiološkim pokazateljima”, kazao je on.

U Crnoj Gori nema oboljelih od koronavirusa, a najavljeno je da bi kraj epidemije, ukoliko ne bude novih slučajeva, mogao biti proglašen početkom juna.

Izvor:minanews

Share.

About Author

Leave A Reply