Google učionica: Jednostavan način učenja za učenike SSŠ Berane

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Učenici Srednje stručne škole u Berana već nedjelju dana uče putem jedinstvene online učionice specijalno kreirane za njih.

Uprava i učenici saglasni su u ocjeni da je Google učionica jednostavan način da se kontinuirano usvaja i provjerava stečeno znanje.

” U ovim okolnostma smo uradili čini se maksimalno moguće. Dali smo podršku kontinuitetu nastave, afirmišući samostalnost u učenju i na jedan, za nas drugačiji način ostvarili dobru komunikaciju sa učenicima i njihovim roditeljima, ali i sa nastavnicima međusobno. Iskoristli smo resurse škole i osmislili adekvetne načine za realizaciju nastavnih sadržaja od viber grupa odjeljenskih starješina sa učenicima do virtuelne nastave preko aplikacije „Google classroom“, gdje je uključeno preko 70% naših učenika i nastavnika. Već do danas imamo značajan broj kreativnih nastavnih sadržaja. Ostvarili smo dobru komunikaciju sa našim učenicima ali i sa drugim srodnim školama u Crnoj Gori” kazao je direktor škole Naser Gargović.

Nastava u osnovnim i srednjim školama obustavljena je 16. marta, a Ministarstvo prosvjete Crne Gore pokrenulo je program online učenja pod sloganom “Uči doma”.

Pored snimljenih nastavnih materijala koji se emituju na tri televizijska kanala, kao i na Youtube kanalu, škole su u obavezi da organizuju dodatne načine učenja, a Srednja stručna škola jedina je i Beranama koja je do sada kreirala Google učionicu.

“Google classroom je vrlo korisna, produktivna aplikacija koja nam prije svega pruža bezbjednost pri učenju jer učimo od kuće. Sam koncept aplikacije me je oduševio jer nam je sam materijal potreban za gradivo pristupačan. Možemo kontaktirati sa profesorima ako imamo nekih nedoumica i pitanja i što se mene tiče ona je odlična zamjena za redovnu nastavu u školi” smatra predjsjednik Učeničkog parlamenta Kristijan Babić predsjednik Učeničkog parlamenta te škole.

Milena Bubanja Obradović

Share.

About Author

Leave A Reply