GIMNAZIJA: DRUŽENJE NA RAZLIČITIM JEZICIMA (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Da se na kreativan način mogu promovisati učenje jezika i jezička raznolikost pokazali su učenici  Gimnazije “Panto Mališić”, koji su, uz pomoć svojih profesora, organizovali druženje pod nazivom “Dan stranih jezika”.


Obzirom da je lingvistička raznolikost sredstvo koje može doprinijeti boljem razumijevanju različitih kultura, oni su pjesmom i igrom, pokazali da učenje jezika može biti zabavno.

Timskim radom, gimnazijalci su na bazaru, u holu ove škole, predstavili razne kolače i specijalitete, koji su tradicionalno obilježje zemalja čiji jezik izučavaju.

Predsjednica aktiva stranih jezika Dušica Šćekić je kazala da se pored engleskog jezika, u Gimnaziji još izučavaju  ruski, njemački, francuski i španski jezik.

“Uz pomoć  svojih profesora-mentora učenici su pripremili 14 tačaka na pomenutim jezicima. Ponosni smo na to što je njihova zainteresovanost i uključenost bila na visokom nivou. Mnogi su se odazvali pozivu, i sa zadovoljstvom prihvatili ideju da naprave izložbeni bazar koji je imao i svoj prodajni dio sa kolačima koji dolaze iz  zemlje čiji jezik izučavaju”, istakla je Šćekić.

Učenici Gimnazije su kroz pjesme na jezicma koje izučavaju pokazali izvanredno znanje stranih jezika.

Slađana Piper

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply