“Fiće” dominirale na izložbi oldtajmera

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ljubitelji starih automobila ponosno su predstavili svoja vozila na izložbi oldtajmera u Beranama.

Među dvadest pet izlagača nagradu za najljepši automobili dobio je Maksim Novović, vlasnik Zastave 850, popularnijeg pod nazivom Fića .

Na ovoj manifestaciji dodijeljene su i nagrade za najstari automobil BMW čiji je vlasnik Petar Laković, kao i za najorginalniji aitomobil Zastava 750- Fića koji pripada Željku Kneževiću.

Direktor TOB Ivan Radević kazao je da je Izložba odltajmera već postala tradicionalna i da dobija širi regionalni karakter.

“Ove godine u Berane vlasnici oldtajmera iz brojnih gradova u Crnoj Gori, ali iz Srbije. Interesovanje za ovaj događaj raste, što se može vidjeti i po broju izlagača, ali i po tome koliko je zainteresovanih posjetilaca, dodao je Radević.

Prema pravilima oldtajmer je automobil stariji od tri decenije, a na ovogodišnjoj izložbi bilo je modela iz različitih perioda.

“Mi ovdje danas imamo i prva poslijeratna auta, pa i starija. Preovladjuju popularne fiće i BMW”, rekao je direktor TO Berane.

Vlasnici populatnog “Fiće” iz Aranđelovca, svoju ljubav prema ovom automobilu ozvaničili su osnivanjem Udruženja ljubitelja ovog vozila.

“Učesće na ovakvim manifestacijama uvijek je korisno i zanimljivo, jer se stiču nova poznanstva i razmjenjuju iskustva. Nas okuplja ljubav prema starim automobilima koje pažljivo čuvamo” kazali su oni.

Turistička organizacija Berane izložbu starih automobila organizuje od 2015. godine.

Milena Bubanja Obradović

Share.

About Author

Leave A Reply