EVO KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU DNEVNE I NOĆNE KREME

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Već u dvadesetim, trebalo bi početi sa redovnom jegom lica uz pomoć hranljivih kremica, a u tridesetim godinama, dnevna i noćna krema su pod obavezno! Evo u čemu je razlika između ove dvije vrste kreme i zašto je važno da svakodnevno koristite obije.

Dnevna krema

Osnovni zadatak dnevne kreme je zaštita kože od svakodnevnih zagađenja, vjetra, razlika u temperaturi i slično. Ona stvara svojevrsnu barijeru i sprečava isušivanje kože. Dnevna krema ima laganiju teksturu od noćne, ali je ipak dovoljno snažna da bude dobra podloga za šminku. Koža je lakše upija, ne ostavljajući masne tragove.

Dnevne kreme obično sadrže UV filtere, pa su tako i dobra zaštita od štetnog zračenja sunca i preuranjenog nastanka bora.

Treba je nanositi ujutru, a po potrebi još neki put u toku dana, ako vam je koža izrazito suva.

Noćna krema

Bogata je aktivnim sastojcima koji pospešuju obnovu kože, dubinski je hidriraju i hrane. Noćna krema je bogatijeg sastava od dnevne, jer koža hranljive sastojke najbolje upija uveče, pred spavanje.

Noćne kreme sadrže retinol i glikolnu i hijaluronsku kiselinu, koje se ne preporučuju za korišćenje tokom dana, kada je koža izložena sunčevim zracima, već samo noću.

Ovakve kreme su najpotrebnije suvoj koži koja lako gubi vlagu i brže puca. Kada birate kremu, izbjegavajte one koje sadrže parfeme, jer mogu uzrokovati iritaciju. 

Share.

About Author

Leave A Reply