EMILIJA, ANDRIJANA I JASMIN POBJEDNICI IX DRŽAVNE SMOTRE RECITATORA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U prisustvu čelnika lokalne uprave, predstavnika javnog, društvenog i kulturnog života grada, mentora i roditelja juče je, u beranskoj sali Centra za kulturu održana deveta po redu Državna smotra recitatora.

Manifestaciju je otvorio Milun Rmuš predsjednik SO Berane.

On je istakao da Državna smotra recitatora predstavlja pravu priliku za afirmisanje mladih i talentovanih recitatora.

„Umjetnost govorenja ima svoju tradiciju u Beranama i evo dokaza da je svake godine takmičenje izazovnije i da je broj učesnika veći. Svojim recitovanjem ponovo udahnjujete život pjesmama i doprinosite razvoju kulture govora, u vrijeme kada nam je to svima potrebno.Raduje me saznanje da je zaljubljenika u kazivanje poezije sve više i svima želim dobar plasman“, istakao je Rmuš.

Nastup 57 učenika iz 21. crnogorske opštine pratio je  žiri u čijem sastavu su bile  Vesna Kljajić, pjesnikinja, Milica Šćepanović, glumica i Dragana Baletić, profesorka književnosti. One su izabrale najbolje u tri kategorije.

 Emilija Kočović iz Bijelog Polja pobjednica je IX Državne smotre racitatora u kategoriji osnovnih škola – mlađi uzrast. Drugo mjesto pripalo je Leni Ljumović iz Danilovgrada, a treće Lazaru Mićoviću iz Berana.

Tivćanka Andrijana Radović osvojila je prvu nagradu u kategoriji srednji uzrast od VI – IX razreda. Drugu nagradu podijelile su Jana Radanović iz Pljevalja i Anastasija Kovačević iz Bijelog Polja, dok je  treća Jana Popović sa Cetinja.

U kategoriji srednjih škola prvo mjesto pripalo je Jasminu Zuloviću, takmičaru iz Andrijevice. Drugo mjesto osvojio je Dušan Bulatović iz Nikšića, a treće  Hristina Krgović iz Bara.
Pored diploma koje su dobili svi učesnici Smotre, JU Centar za kulturu je za najbolje obezbijedila i novčane nagrade i vrijedne knjige koje su uručile Tamara Kenjić, direktorka ove ustanove i Vesna Kljajić, članica žirija.

Urednica i moderatorka programa bila je Gorica Ćulafić, koja je i autorka ovog projekta.

U revijalnom dijelu programa nastupili su učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje, učenici OŠ „Donja Ržanica“ koji su izveli predstavu „Bašta sljezove boje“ sa kojom su pobijedili na nedavno održanoj Smotri dramskog stvaralaštva „Pozorišne čarolije“, kao i polaznici JPU „Radmila Nedić“. Takmičare su najavljivale učenice Marija JoksimovićDarija Aković i Hana Šuntić.

U pratnji Gorana Lalevića, pomoćnika direktora Centra za kulturu takmičari su obišli Spomen kompleks na Jasikovcu.

Organizator IX Državne smotre recitatora je JU Centar za kulturu Berane , pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija u Vladi Crne Gore i Opštine Berane.

Share.

About Author

Leave A Reply