DODJELOM SERTIFIKATA ZAVRŠEN PROJEKAT “RODITELJSTVO ZA CJELOŽIVOTNO ZDRAVLJE”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dodjelom sertifikata roditeljima, polaznicima radionica koje su održane  u okviru projekta „Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje“, završen je tromjesečni program, kroz koji su roditelji imali priliku da poboljšaju svoje roditeljske kompetencije i stvore bolji odnos sa svojom djecom.

Obuka je bila namijenjena roditeljima djece uzrasta od dvije do devet godina. Tokom 12 dvoipočasovnih radionica, u grupnom radu obrađivana je po jedna jedinica, a primjenjivan je i individualni rad, istakla je psihološkinja beranskog Doma zdravlja, Ana Golubović.

“Ove sesije su bile namijenjene smanjenju rizika od zlostavljanja i zanemarivanja djece, unapređenju ponašanja djece kroz uspostavljanje ciljeva roditeljstva, imenovanja osjećanja i verbalizaciju, upotrebi pohvala i nagrada, davanja instrukcija, nenasilnu disciplinu, rješavanje problema i sukoba u porodici”, kazala je Popović.

Ona je istakla da je program bio namijenjen unapređenju ponašanja i dobrobiti djece i njihovom većem angažovanju u školi i učenju u ranom djetinjstvu. Roditelji su imali priliku da nauče i steknu adekvatne vještine, koje će im služiti u roditeljstvu i odnosu sa djecom.

Kako je kazala Popović, nastaviće sa realizacijom projekta, a u najavi je i novi program za adolescente.

Program “Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje” se realizuje u saradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, UNICEF-om i pet renomiranih svjetskih univerziteta Oksford, Reding i Bangor iz Velike Britanije i Stelenboš i Kejptaun  iz Južnoafričke Republike.

Slađana Piper

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

PROČITAJTE JOŠ:

Share.

About Author

Leave A Reply