DJEČIJI LIKOVNI RADOVI IZLOŽENI U POLIMSKOM MUZEJU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Najbolji crteži i slike učenika osnovnih i srednjih škola predstavljeni su u okviru izložbe dječijih likovnih radova, koja je otvorena sinoć, u galeriji Polimskog muzeja.

Izložba je organizovana u sklopu manifestacije „Djeca crtaju na asfaltu“ i kako je kazala pomoćnica u Sekretarijatu za kulturu, Jelena Božović, na ovaj način daje se potrebna podrška mladim umjetnicima i njihovom stvaralaštvu.

„Veoma je važno da što više govorimo o umjetnosti jer ona omogućava djeci da razviju širok spektar vještina, ne samo za učenje već i za svakodnevni život. Planiramo da u saradnji sa profesorima unaprijedimo ovaj događaj, da djeca obezbijedimo adekvatan prostor za rad, osnujemo klub mladih umjetnika gdje će moći da se druže, rade i stvaraju“ dodala je ona.

Na izložbi su predsavljeni radovi učenika i učenica osnovne škole ,,Radomir Mitrović“, ,,Vuk Karadžić“, ,,Vukašin Radunović“, ,,Bajo Jojić“, ,,Mahmut Adrović“, ,,Vladislav R. Korać“, ,,Vukajlo Kukalj“, ,,Polica“, ,,Donja Ržanica“ i ,,Lubnice“; zatim  Gimnazija ,,Panto Mališić“, Srednja medicinska škola ,,Dr Branko Zogović“ i Srednja stručna škola, kao i JPU ,,Radmila Nedić“ i Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

“Djeca vrtica su na manifestaciji Crtanje na asfaltu redovni učesnici i uvijek se rado odazivamo pozivu ljudi iz opštine. Naši polaznici obogatili su svoja iskustava, učešće im je značilo ii u smislu jačanja samopouzdanja, a uživali su i u saradnji i razgovoru sa starijim učesnicima iz škola” kazala je vaspitačica Đurđa Đukić i dodala da je izuzetno ponosna na svoje polaznike.

U muzičkom dijelu programa nastupile su učenice Muzičke škole iz Berana, Milena Peković (violina) i Azra Duraković (flauta), u klasi profesorica Dragane Popović i Slađane Furundžić.

Milena Bubanja Obradović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply