DIY: U TRI KORAKA NAPRAVITE HIDRIRAJUĆI SPREJ ZA LICE KOJI NJEGUJE I OSVJEŽAVA KOŽU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ljetnja njega tela i lica podrazumeva dodatnu hidrataciju, jer usljed UV zračenja, sunca i visokih temperaura, koža postaje suva i sklonija pucanju, pigmentaciji, kao i pojavi bora. U tom periodu, neophodno je da unosimo više tečnosti, posebno vode koja našem telu, ali i koži obezbeđuje hidrataciju i lakše podnošenje visokih temperatura.

Preporuke dermatologa su da “osvežavamo” lice laganim tonicima, kremama i losionima laganih tekstura, ali takođe i sprejevima baziranim na prirodnim sastojcima koje možemo sami da napravite u 3 koraka.

Prvi korak

Pronađite bočice sa pumpicom, koje lako možete da ponesete i na plažu i koje će omogućiti da lako nanesete tečnost na lice i telo.

Drugi korak

Vreme je za čaj! Da, dobro ste pročitali – ideja je sa skuvate prirodni čaj koji ćete ohlađen staviti u bočicu. Ukoliko želite detoksikaciju lica, pripremite zeleni čajkamilica je predviđena za smirivanje upala, dok je nana idealna da se još više rashladite.

Treći korak 

U čaj dodajte par kapi ulja od jojobe, aloe vere ili ružine vode – na taj način ćete personalizovati sprej za lice i obezbediti da koža bude elestičnija.

Share.

About Author

Leave A Reply