DEPONIJA U DONJIM LUGAMA, JOŠ JEDAN PRIMJER NESAVJESNOSTI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na teritoriji opštine Berane, uprkos naporima da se ovom problemu stane na kraj, građani i dalje prave divlje deponije, na kojima najčešće istovaraju šut i građevinski materijal.

Portalu Radio Berana javlja se veliki broj grđana koji fotografijama dokumentuju nove deponje. Upravo tako došli smo i do saznanja da je u neposrednoj blizini seoskog groblja u Donjim Lugama nesavjesnošću građana napravljena divlja deponija.

“Ova deponija aktivna je skoro svakodnevno, jer građani odlažu otpad tu. Deponija se nalazi neposredno pored groblja, a u njenoj blizini se nalaze i kuće. Prijavili smo ovaj problem nadležnima.Svakog dana je sve veći haos, čak iz grada dovoze smeće ovdje” kazao je Stefan Rmuš čija porodica živi u ovom beranskom selu.

Divlje deponije nalaze se uglavnom pored puta, uočljive su i predstavljaju ružnu sliku, koja remeti sklad prirodnog ambijenta.

Iako je posljednjih mjeseci intenziviran rad na saniranju nelegalna odlagališta otpada i smeća, uz činjenicu da je propisana novčana kazna za one koji nepropisno odlažu otpad to izgleda ne sprječava građane da se neodgovrno odnose prema svom okruženju.

Deponija u Donjim Lugama, kao i brojne druge, još jedan su dokaz da se svijest i navike građana sporo mijenjaju, pa se postavlja pitanje kako riješiti ovaj problem?!

Milena Bubanja Obradović

Share.

About Author

Leave A Reply