ĐAČKI PARLAMENT: “NAŠE MALO NEKOME JE MNOGO”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Novogodišnji humanitarni koncert “Naše malo nekome je mnogo”, koji organizuje Đački parlament Srednje medicinske skole “Dr Branko Zogović”, Kulturno-umjetničko društvo “Duga” i Plesni klub “Duga”, biće održan sjutra, sa početkom u 18 sati i 30 minuta, u Centru za kulturu.

Anđela Obradović, predsjednica Đačkog parlamenta ove škole, pozvala je sve ljude dobre volje da se uključe i podrže ovu akciju.

“Karte smo prodavali juče i danas, a moći će se kupiti na dan koncerta na biletarnici Centru za kulturu. Cijena karte je dva eura”, kazala je Anđela.

Novac prikupljen od prodatih karata namijenjen je za kupovinu novogodišnjh paketića za djecu romske populacije, kao i za djecu sa ugroženim socijalnim statusom.

Šejla Šuntić, članica Đačkog parlamenta, podjestila je da su oni i prije organizovali ovakve koncerte i trudili se da prikupe novac onima kojima je bio potreban.

“Prošle godine smo održali humanitarni koncert za Sofiju i to “naše malo” za nju je bilo mnogo jer smo joj osim novca poslali poruku da smo uz nju u borbi protiv teške bolesti”, kazala je Šejla.

Paketići za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju

Članovi Đačkog parlamenta sa profesoricom i koordinatorkom Majom Krgović jutros su podijelili novogodišnje paketiće u odjeljenju djece sa posebnim potrebama u OŠ “Vuk Karadžić”. Novac za kupovinu paketića  izdvojili su profesori ove škole i uprava.

“Djeca su bila iznenađena i srećna, što se vidjelo na njihovim licima. Ne mogu opisati koliko su bili radosni kada su nas ugledali sa paketićima. To je jedan od načina na koji možemo da im pomognemo i učinimo da osjete čari Nove godine”, kazala je predsjednica Đačkog parlamenta.

Ona je istakla da su profesori ti koji ih uče da budu humani i uvijek su tu da ih podrže u ovakvim i sličnim akcijama.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply