DA LI JE VAŠE DIJETE ZAVISNO OD POPULARNE IGRICE „FORTNITE“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fortnite, divlja, popularna videoigra, pucačina u prvom licu, koja krade vrijeme i srca naših voljenih. Da li je zavisnost dobra ili loša stvar? Iako mnogo toga nikad nije dobro, fiksacija videoigre vašeg djeteta trebala bi biti najmanje briga. Sasvim je normalno da dijete sjedi i igra video igrice 4 ili više sati dnevno, a vaše dijete nije lijeno. Umjesto da ograničite njihovu upotrebu, uključite se i zapitajte se to pitanje.

Zašto moje dijete toliko voli ovu igru?

Igranje video igara poput fortnite zahtijeva tehničke, analitičke i vještine rješavanja problema. Ove video igre nisu bezumne aktivnosti. Oni zahtijevaju timski rad, strategiju i fizičku sposobnost kako bi uspjeli, kao i svaki drugi sport. Možda vaše dijete voli osjećaj postignuća nakon napornog rada za pobjedu, ili možda nešto što je jednostavno poput ispunjavanja dnevnog zadatka ubijanja. Što god da je, odvojite vrijeme i pronađite ono što je krucijalno kod vašeg djeteta prilikom igranja ovih igara i vodite ih.

Ako osjećaj postignuća i timski rad utiču na vrijeme igre vašeg djeteta, povežite osjećaj i vještinu sa stvarnim aplikacijama za posao. Rad na marketingu i rok koji se pokreće prema rokovima može biti poziv vašeg djeteta u životu. Ako je vaše dijete izuzetno dobro u video igrama, ono bi čak moglo napraviti unosan život koristeći platforme kao što je twitch.tv kako bi usmjerili svoju igru. Fortnite igrač po imenu “Ninja” donosi milione dolara mjesečno igranjem svoje fortnite igre. Iako je rijetkost, san o tome je potpuno moguć i trebaju ga podržavati roditelji.

Igre poput Fortnite-a takođe pružaju društvenu platformu za svoje igrače. Djeca imaju mogućnost upoznati nove prijatelje i ojačati trenutne odnose kada igraju ove online video igrice. Vaše dijete nije introvertirano, već vjerovatno suprotno. Sjedenje iza monitora i mikrofona pruža ugodno okruženje za vaše dijete da bude sam, dopuštajući mu da cvjetaju lične osobine.

Da li bi radije da vaše dijete kod kuće bude sigurno u petak uveče igrajući se sa svojim prijateljima ili zabavljajući se u kući čudnih komšija?

Vremena se mijenjaju, ono što se nekad gledalo kao lijen, hobi koji nema korisnu svrhu, sada bi trebao biti široko prihvaćen od roditelja. Ako ne želite disciplinovati ili vikati na svoje dijete zbog sjedenja u dvorištu i udaranja fudbalske lopte na nekoliko sati, nemojte vikati na njih što sjede i igraju „Fortnite“ po nekoliko sati.

Share.

About Author

Leave A Reply