CRNA GORA U RITMU EVROPE: BERANE PREDSTAVLJA NORVEŠKU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Džejla Alihodžić, Ena Đukić, Valentina Rajković i Saška Šćekić predstavljaće Berane i Kraljevinu Norvešku na muzičkom takmičenju “Crna Gora u ritmu Evrope”, koje će sredinom godine biti održano u Tivtu.

Na audiciji, u pjevanju, najbolja je bila Džejla Alihodžić, učenica prvog razreda SMŠ “Dr Branko Zogović”, koja se žiriju i publici predstavila numerama “Jutros mi je ruža procvjetala” i “Pametna i luda”.

“Prijatno sam iznenađena zbog pobjede u veoma jakoj konkrenciji i zadovoljna sam svojim nastupom za koji sam se pripremala skoro mjesec dana, a pomoć mi je pružila profesorica Slavica Bakić. Veliki izazov mi predstavlja pjevanje na norveškom jeziku koji mi je potpuno nepoznat, ali ću dati sve od sebe da se kvalitetno pripremim za predstojeće takmičenje”, rekla je Džejla.

Direktor programa “Crna Gora u ritmu Evrope” Igor Karadarević, kazao je da se Džejla izdvojila lijepim glasom, kao i fizičkom sličnošću sa Skandinavcima, dok su se tri djevojke izdvojile odličnim plesom.

“Skoro nisam vidio skladniju ekipu, ne samo u Crnoj Gori, već i u Srbiji, Hrvatskoj i na Kipru gdje se “Ritam Evrope” realizuje. Ukoliko Berane pobijedi, nagrada bi bila sedmodnevni boravak u Norveškoj, kao i održavanje ove manifestacije u vašem gradu, naredne godine. Zahvalnost što smo danas ovdje dugujemo Opštini Berane sa kojom imamo dobru saradnju. Rezultat takve saradnje je učešće na ovom takmičenju i privilegija da djeca iz Berana budu dio manifestacije koja se održava u deset zemalja”, istakao je Karadarević.

Na današnoj audiciji učestvovalo je više od 200 djece iz osnovnih škola “Vuk Karadžić”, “Vukašin Radunović”, “Radomir Mitrović” i “Vukajlo Kukalj” i beranskih srednjih škola – Gimnazije “Panto Mališić”, SMŠ “Dr Branko Zogović” i SSŠ “Berane”, kao i polaznici Škole za osnovno muzičko obrazovanje.

“Crna Gora u ritmu Evrope” je najveće dječije muzičko tamičenje u zemlji, namijenjeno djeci osnovnog i srednjoškolskog uzrasta, talentovanoj za pjevanje i ples, koje podržavaju ambasade Evrope u Crnoj Gori. Opština Berane je potpisivanjem ugovora prihvatila učešće u ovom projektu, koji se realizuje na teritoriji cijele Crne Gore i koji okuplja više od 20 gradova i opština, ambasada Evrope, Izraela i Australije.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply