Čilović: Berane je moj svijet

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zbirka pjesma “Album za prognane” pjesnikinje Rebeke Čilović bilježi velike uspjehe kako na domaćoj tako i na svjetskoj kulturnoj sceni. Jedan od najvećih uspjeha je i to što su tri pjesme iz pomenute zbirke uvrštene u svjetsku antologiju “Pjesnikinje 21. vijeka” koja je nedavno objavljena u Indiji.

“Antologiju je priredila književnica i antologičarka Sunita Paul, koja je menadžerka izdavačke kuće “Vildfire” iz Kolorada. Moje pjesme su našle svoje mjesto među 160 pjesnikinja svijeta. Raduje me saznanje da su pjesme potvrdile svoj kvalitet”, kazala je Čilović tim povodom.

Osim naše 29-godišnje književnice u antologiji su se našle i pjesnikinje iz regiona: Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije, a kuriozitet je da je Čilović pored zemlje iz koje dolazi naznačila i grad u kojem živi, što jasno govori o tome koliko joj Berane znači.

“Pjesnicima je teško da se identifikuju o čemu i govori i ova zbirka, ali ono u šta sam sigurna to je da se ponosim što sam Beranka. Berane je moj svijet”, rekla je ona.

Zbirka “Album za prognane” izašla je u maju 2017. godine u izdanju JU “Ratkovićeve večeri poezije”, a do sada je uvrštena u dvije antologije.

Share.

About Author

Leave A Reply