CEZAP: ČESTA KRŠENJA PRAVA POTROŠAČA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oblast zaštite prava potrošača i dalje je nešto na čemu u Crnoj Gori treba raditi, iako je situacija danas mnogo bolja nego prije dvadeset godina kada je Centar za zaštitu potrošača počeo sa radom, kazala je, povodom obilježavanja Međunarodnog dana zaštite prava potrošača, pravna savjetnica CEZAP-a Jasna Božović.

Ona je naglasila je da se mnogo više mora raditi na podizanju svijesti građana o ovom pitanju.

“I dalje je veliki broj primjera kršenja prava potrošača od strane trgovaca, a da potrošači nisu toga ni svjesni jer ne poznaju ne samo prava koja su im zagarantovana Zakonom o zaštiti prava potrošača, već i brojnim podzakonskim aktima koji uređuju ovu oblast. Mi sprovodimo brojne aktivnosti u cilju podizana svijesti o značaju zaštite prava potrošača i trudimo se da, ne samo putem medija, već  i u našem informativno – konsultativnom centru informišemo što veći broj građana na koji način da zaštite svoja prava i koji su to mehanizmi koji su im zagarantovani zakonom”, kazala je Božović.

Potrošači se najviše žale na kršenje prava u oblasti pružanja javnih usluga, isporuku i naplatu struje i vode, zatim na usluge mobilnih i kablovskih operatera, neispravnost tehničke robe u garantnom roku, kao i na prevarne cijene u trgovinama. Česte su žalbe i na kršenje ugovora kod online trgovine, a dosta je žalbi na ispravnost i bezbjednost hrane, igračaka i kozmetičkih proizvoda.

“Oblast zaštite prava potrošača ne odnosi se samo na ekonomski već i na zdravstveni aspekt, a mi u CEZAP-u dnevno dobijemo preko 20 prigovora, što je na godišnjem nivou oko 2500 prigovora. Potrošači nam se mogu obratiti putem telefona i e-maila, koje mogu pronaći na našem zvaničnom web sajtu, a mogu doći i direktno u prostorije CEZAP-a u ulici Slobode u Podgorici”, kazala je ona.

Trenutno se radi na izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti prava potrošača koje će značajno poboljšati položaj potrošača u našoj zemlji. Prema riječima Božović, izmjene su brojne i urediće ovu oblast na kvalitetniji način tako da usvajanje ovih izmjena u CEZAP-u sa nestrpljenjem očekuju.

Zakon donosi brojne novine kojima će se konkretno poboljšati  položaj potrošača. Prema riječima predstavnika Ministarstva ekonomije, usvajanje tog zakona očekuje u drugom kvartalu ove godine. Izmjenama je, između ostalog predviđeno, da se distribucija električne energije i vode ne može uslovljavati neplaćenim dugom starijim od dvije godine. Na računima će posebno biti evidentiran iznos duga starijeg od dvije godine, visina kamate i period na koji se kamata odnosi. Novina je i mogućnost nezavisnog vještačenja u slučaju kvara na tehničkoj robi u garantnom roku, što do sada nije bio slučaj, već su vještačenje radili ovlašćeni servisi. Na osnovu njihovih izvještaja pritužbe potrošača većinom su bile odbijene. Sada će postojati mogućnost da se vještačenje ovlašćenih servisa dovede u pitanje”, naglašava Božović.

Svjetski dan prava potrošača prvi put je obilježen 15. marta 1983. godine, kada je Generalna skupština UN-a usvojila smjernice za zaštitu potrošača. Usvajanjem smjernica UN-a, potrošačka prava su podignuta na položaj međunarodnog priznanja i legitimiteta, jednako priznata od razvijenih i zemalja u razvoju. Ovogodišnje kampanja za cilj ima podizanje svijesti potrošača o značaju inovativnih tehnologija, a odvija se pod sloganom “Vjerujemo pametnim proizvodima”.

Mirka Dević

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply