Centar za kulturu dobitnik nagrade za izdavaštvo

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Центар за културу Беране добитник је награде из области издаваштва другог Фестивала књиге под називом „Пази шта читаш“.

“JУ Центар за културу се на овом фестивалу представила са вриједним репринт издањем „Горски вијенац“ Петра II Петровића Његоша са преводом на француски језик који је уредила Дивна Вековић. Ради се двојезичном издању које има обељежје непролазне вриједности, а приређено је према оригиналном издању које је штампано 1917. године у Паризу” saopšteno je Centar za kulturu.

На фестивалу је представљено око 40 црногорских издавача, међу којима су најзначајније институције науке, умјетности и културе.

“Oва награда представља велику част за ЈУ Центар за културу Беране. Приређивачи ове публикације су nedavno preminula директорка ЈУ Центар за културу Беране, Слободанка Ивановић и Владимир Боричић, професор француског језика и бивши амбасадор Србије и Црне Горе у Етиопији. Награда коју је ЈУ Центар за културу Беране освојила, има пуну симболику јер је директорка Слободанка Ивановић сахрањена на дан када ово значајно издање добија награду. Њеним великим трудом и залагањем, издавачка дјелатност у ЈУ Центар за културу Беране добила је свој пуни смисао, јер су у току њеног мандата објављена многа значајна дјела. Уз захвалност за сав рад и труд, посвећеност развоју културе, ЈУ Центар за културу ову награду посвећује управо њој” dodali su oni.

Pomenuti festival održan je u организацији Културног центра „Никола Ђурковић“ у Котору.

Milena Bubanja Obradović

Share.

About Author

Leave A Reply