CEDIS UPROPASTIO PRVU NOĆ THUNDER FEST-a

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Povodom neodržavanja prve večeri festivala “Thunder fest” saopštenjem su se oglasili organizatori, Opština Berane i TO Berane:

“Prvo veče najvećeg fesivala za mlade na sjeveru Crne Gore ,Thunder Fest-a, nije održano isključivo zbog nečinjenja i nemarnosti Cedis-a  i njihovih „ stručnjaka“ koji nijesu bili sposobni niti su bili u stanju da punih šest sati utvrde i otklone novodni kvar i obezbijede normalno napajanje električnom energijom na mjestu održavanja festivala, odnosno beranskom aerodromu.
Organizatori festivala, Turistička organizacija i Opština Berane, su pravovremeno i adekvatno obavijestili sve relevantne službe kako bi Festival protekao u najboljem redu, tako da je bila obaviješten i Cedis čiji su zaposleni radili na priključku za napajanje festivalske elektro- infrastrukture.

Da li je služba Cedis-a bila u pripravnosti u Plavu, Bijelom Polju i Cetinju gdje su se sinoć nesmetano održavali koncerti i festivali, ili su ovakvu neodgovornost pokazali samo prema Beranama, kao jedinoj opoziconoj opštini na sjeveru Crne Gore.

Od Cedis-a Crne Gore tražimo odgovornost za to što se sinoć dogodilo u Beranama, a oni neka među sobom vide koja služba je zatajila i na kojem je nivou odgovornost za štetu koja je pričinjena građanima Berana, turističkoj privredi i organizatorima Festivala.

Napominjemo da Opština Berane, odnosno Sportski centar u ovom gradu, posjeduje samo agregat koji nije mobilan, i da je, u krajnjem slučaju Cedis bio taj koji je, ako već nije bila u stanju da otkloni kvar, bio dužan da obezbijedi alternativan način električnog napajanja.

Šteta koja je nastala uključuje narušen imidž Festivala, velike finansijske penale kao i  potencijalan gubitak povjerenje kod vjerne festivalske publike koja je sinoć, u Berane, u velikom broju došla iz regiona.

Upravo zato, i najprije zbog njih, organizatori Festivala Optina Berane i TO Berane podnijeće tužbu protiv Cedis-a, svesni toga da i  eventualno obeštećenje neće u potpunosti sanirati nastalu štetu.

Organizatori neće dozvoliti da zbog ovakvih opstrukcija Festival propadne, pa ovim putem obavještavamo vjerne posjetioce festivala i ljubitelje hip hopa da će program prve festivalske večeri, na kojoj je trebalo da nastupi  poznata zvijezda Nikolija, ipak moći da čuju sjutra (nedjelja veče) na istom mjestu sa početkom u 21h.

Budući da navodni kvar još uvijek nije otklonjen, nadamo se da će se Cedis potruditi da njihovom krivicom ne propadne večerašnji nastup najavljenih izvođača, među kojima je i svjetska mega zvijezda holandski DJ, Sidney Samson, koji prvi put nastupa na sjeveru Crne Gore” navodi se u saopštenju Turističke organizacija Berane i Opštine Berane.

Share.

About Author

Leave A Reply