“ČAROBNO RUHO JESENI” INSPIRACIJA ZA MLADE UMJETNIKE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Izložba likovnih radova učenika osnovnih škola sa područja beranske opštine pod nazivom „Čarobno ruho jeseni“, otvorena je u Spomen kući vojvode Gavra Vukovića.

Otvarajući izložbu, urednica kulturnih programa u Centru za kulturu, Gorica Ćulafić podsetila je prisutne učenike, njihove roditelje i profesore na značaj likovne kulture u razvoju svakog djeteta.

„Jesen je inspiracija i slikarima i pjesnicima. Da je tako bilo i sa vama, potvrđuju radovi koji su stigli na konkurs Centra za kulturu. Upotreba likovnih djela i likovne umjetnosti u vaspitno-obrazovnom procesu ima pozitivan uticaj na dječji kongitivni, estetski i emotivni razvoj. U tom procesu veoma je značajna uloga nas odraslih, roditelja i nastavnika, ali i podsticaj društva i okreženja – ustanova kulture, galerija, muzeja i ateljea“, kazala je Ćulafić.

Irvin Masličić, urednik likovnog programa u Centru za kulturu, rekao je da je na konkurs prispjelo 200 radova i istakao da je žiri ovoga puta imao zaista težak zadatak.

“Centar za kulturu već četvrtu godinu za redom organizuje likovni konkurs. Ove godine je na konkurs stiglo preko 200 radova, a mi smo za ovu priliku izabrali njih 80. Od tih 80, nagradili smo devet radova – tri bronzane, tri srebrne i tri zlatne palete. Konkurencija je bila izvanredna i teško je bilo odlučiti se za najbolje, što znači da svi radovi na izložbi zaslužuju pažnju javnosti”, kazao je Masličič.

Zlatne palete otišle su u ruke Strahinje Kastratovića, učenika OŠ „Radomir Mitrović“, Anđele Joksimović i Isidore Jokić, učenica OŠ „Vukašin Radunović“.

Srebrenu paletu dobili su Zorica Šekularac, učenica OŠ „Lubnice“, Jovana Brakočević i Anđela Golubović, učenice OŠ „Vukašin Radunović“.

Bronzanom paletom nagrađeni su Milo Račić, Darija Korać i Jana Čukić, svi učenici OŠ „Vuk Karadžić“.

Likovni konkurs i izložbu radova organizovao je  Centar za kulturu Berane, uz pokroviteljstvo Opštine Berane.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply