BUDITE OPREZNI PRILIKOM FARBANJA KOSE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ako nemate mnogo iskustva sa farbanjem, nije na odmet da se prethodno raspitate šta kupujete i stavljate na kosu jer svako djelovanje na vašoj kosi može da ima trajne i teške posledice.

Prije svega, važno je da znate da na tržištu postoji više različitih vrsta boja:

Permanentne boje:

Ove boje se miješaju s najmanje šestoprocentnim, a najviše dvanaestoprocentnim hidrogenom. To su boje koje imaju nezasićene molekule i imaju sposobnost pokrivanja sijedih vlasi, posvijetljivanja kose i ne ispiraju se. Ukratko, one imaju sposobnost stavljanja vještačkih pigmenata u kosu.

Polupermanentne boje:

U frizerskoj praksi poznate su pod nazivom prelivi. Ispiraju se, traju do osam pranja, ne pokrivaju sijede vlasi niti mogu da posvijetle kosu. Mogu da nijansiraju ili da potamne kosu, odnosno nemaju svojstvo mijenjanja prirodnih pigmenata.

Kolor šamponi:

U frizerskoj terminologiji kolor šampon je obojeni šampon koji samo nijansira kosu i ispira se s kose posle jednog ili dva pranja.

Kana Kod kane je sjajno to što je 100 posto prirodna ali baš zato što je prirodna, a ima svojstvo mijenjanja boje, stvara debeo omotač oko vlasi i tako spriječava bilo šta da uđe u kosu. Ponekad na kaniranoj kosi čak ni proizvodi za njegu kose ne mogu da obave svoj posao. Pažljivo sa korišćenjem istih.

Share.

About Author

Leave A Reply